Vrijwilligers gezocht voor ons museum

Vrijwilliger helpt kinderen onderzoek doen

Vrijwilligers hebben in ons museum verschillende rollen: Publieksvrijwilligers ondersteunen bij de ontvangst van bezoekers en in de winkel. Familievrijwilligers helpen bij de familie-activiteiten in de weekenden en in de vakanties. Schoolvrijwilligers helpen op schooldagen bij de ontvangst en begeleiding van leerlingen tijdens workshops en andere schoolprogramma’s. Ben je geïnteresseerd in natuurhistorie en biodiversiteit, en gemotiveerd om Naturalis te steunen bij haar activiteiten, dan verwelkomen wij jou graag in ons team!

 

Volg onze verhalen

Volg hier het nieuws over het museum en het dagelijkse werk en nieuwe ontdekkingen van onze onderzoekers.

FacebookTwitterInstagramYouTube

Profiel
en functie-eisen

Wij zoeken naar enthousiaste vrijwilligers met goede sociale vaardigheden, die helpen om onze bezoekers een onvergetelijke dag te geven. Je bent in staat je in te leven in onze bezoekers, van jong tot oud en geen vraag is jou te veel. Je bent hulpvaardig en toegankelijk en je vindt het leuk om in gesprek te gaan met bezoekers. Je beheerst de Nederlandse taal en bij voorkeur een extra taal. Om te werken als Familie- of Schoolvrijwilliger heb je verder bij voorkeur een educatieve achtergrond en in ieder geval ervaring met het begeleiden van groepen. Je weet te enthousiasmeren en de nieuwsgierigheid te prikkelen.

Ons
aanbod

Vrijwilligers bij Naturalis maken deel uit van een team. Je werkt in een dynamische omgeving, er gebeurt elke dag wel iets anders op de museumvloer. Je krijgt door het jaar heen regelmatig een update zodat je altijd goed geïnformeerd in het museum staat. Als vrijwilliger neem je deel aan werkoverleggen, trainingen en dagjes uit. Je start met een introductie over de educatieve visie van Naturalis, hostmanship en natuurlijk alle mooie zalen in het nieuwe gebouw. Reiskosten worden vergoed.

Informatie
en sollicitatie

Geïnteresseerd? Laat het ons weten door het online formulier in te vullen. We nemen daarna contact met je op voor een eerste telefonisch kennismakingsgesprek. In de samenstelling van het team streven we naar diversiteit (m/v, culturele achtergrond, leeftijd). Bij de start als vrijwilliger dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te worden overlegd.