Vrijwilliger Papillottenproject

.

Word jij onze nieuwe vrijwilliger voor het Papillottenproject?

Naturalis zoekt vrijwilligers voor het Papillottenproject!

 

Het
project

In de collectietoren van Naturalis liggen 500.000 ongeprepareerde vlinders afkomstig van over heel de wereld, verpakt in hun originele krantenknipsels en boekpagina's (de papillotten). Een significant deel van de collectie bestaat uit tropische vlinders verzameld door J.M.A. van Groenendael, een arts die in Nederlands-Indië werkzaam was van de jaren '30 tot begin jaren '50 van de vorige eeuw. Dit materiaal heeft veel potentie voor onderzoek, dus is de afdeling Entomologie begonnen aan het ontsluiten van deze enorme collectie.
 

Rol
en taken

Voor het uitvoeren van dit project zijn we afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Als vrijwilliger help je mee met het voorzichtig ompakken, registreren en fotograferen van de niet opgezette vlinders en papillotten. Tijdens deze handeling ontcijfer je oude handschriften op de krantenknipsels en voer je verzamelgegevens in op de computer. 

Sinds het begin van het project in 2016 hebben vrijwilligers al meer dan 140.000 vlinders geregistreerd! Meer informatie over het project vind je via deze link: 
https://www.youtube.com/watch?v=MBO24CO5NK0&t=29s

Profiel

Wil je meedoen? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers uit de Randstad die dit leuke collectiewerk willen uitvoeren. Je bent minimaal een dag per week beschikbaar, doordeweek of in het weekend. Kennis over vlinders is niet vereist, wel moet je van uitzoekwerk houden en basis computervaardigheden hebben.
 

Aanbod

Als vrijwilliger bij Naturalis maak je deel uit van een team en werk je in een dynamische omgeving; er gebeurt elke dag wel iets anders in Naturalis. Je reiskosten worden vergoed. 
 

Geïnteresseerd?

Heb je vragen over het Papillottenproject? Neem dan contact op met Mónica Guimarães Cruz, Projectmedewerker, via monica.guimaraescruz@naturalis.nl of via 06 1434 0181. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Bij de start als vrijwilliger dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te worden overlegd. De kosten voor de aanvraag hiervan worden vergoed.