System engineer DevOps

Scagliola / Brakkee Atrium Neutelings Riedijk Architects

Naturalis is op korte termijn op zoek naar een System engineer DevOps.

Voor de periode van 1 jaar zoeken wij een System engineer DevOps voor 32 of 36 uur per week, met een mogelijkheid tot verlenging voor een periode van 2 jaar.

Introductie

Naturalis Biodiversity Center is hét kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland. Met ruim 42 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, met 12 hoogleraren aan de Nederlandse universiteiten en de enorme collectie van planten, dieren en mineralen, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid. Met onze tentoonstellingen, educatieve activiteiten en internetdiensten laten wij een breed publiek kennis maken met de diversiteit van het leven op aarde. In ons nieuwe museum verwachten wij jaarlijks 425.000 bezoekers te ontvangen. Ruim 60.000 hiervan zijn leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Met 9 prachtige tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur, workshopruimtes, leuke winkels, een restaurant en een café. Waar jong en oud kan zien, doen en beleven. Een echte ontmoetingsplek voor iedereen die meer wil ontdekken over de natuur. 

Naturalis ICT maakt principieel gebruik van Open Source. De Naturalis Cloud die jij beheert is gebouwd op basis van OpenStack (waarin 400 instances) in combinatie met CEPH storage (1,5Pb) en Public Cloud diensten. De Naturalis Cloud bestaat enerzijds uit een HPC IAAS omgeving voor het doen van wetenschappelijk onderzoek, anderzijds worden daarop biodiversiteit systemen met hoge continuïteitseisen gehost, veelal zijn dit LAMP stacks. Voor geautomatiseerde soortherkenning wordt gebruik gemaakt van Deep Learning op een bare metal GPU cluster. Deployment van systemen wordt gedaan middels MAAS, software op fysieke en virtuele nodes wordt gedeployed middels Ansible playbooks en Docker containers worden gedeployed middels docker-compose. Servers worden gehoused in een extern datacenter in Delft.

Wat
ga je doen?

De afdeling ICT is bij een kennisinstituut als Naturalis core business. De System engineer DevOps maakt deel uit van het team ICT Infra, dat als doel heeft om alle ICT-infrastructuur bij Naturalis te ontwerpen, in te richten en te beheren. Het team werkt nauw samen met de specialisten van Applicatieontwikkeling, Applicatiebeheer en Support.

In deze functie beheer je samen met je collega’s de ICT-infrastructuur, ontwikkel je nieuwe toepassingen en implementeer je nieuwe hardware, software en andere ICT componenten. Wij vertrouwen complexe vraagstukken over ICT-infrastructuur aan jou toe. Je houdt ontwikkelingen en innovatie in je vakgebied nauwlettend in de gaten en adviseert de organisatie - gevraagd en ongevraagd - over nieuwe systeemtechnologie. Je opereert als DevOps in nauwe samenwerking met de Software Developers en externe partijen met wie je ook de architectuur ontwerpt.

Een belangrijk deel van je werk richt zich op het ARISE programma. Daarin ontwikkelt Naturalis samen met een aantal andere instituten een nieuwe nationale infrastructuur gericht biodiversiteitsonderzoek. De infrastructuur faciliteert nieuwe digitale observatietechnieken (via beeld, geluid en radar) met toepassingen van automatische herkenningssoftware. Daarnaast worden de zichtbare en onzichtbare biodiversiteit beter in kaart gebracht door DNA sequencing van biologisch materiaal. De onderzoeksinfrastructuur kent ook een grote ICT component, zowel voor machine-learning als voor het verwerken en ontsluiten van grote hoeveelheden data. Daartoe worden nieuwe systeemconcepten en infrastructuren voor data management en digital objects ingezet.

Profiel
en functie-eisen

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, met de nodige vakkennis van complexe infrastructuur. We gaan ervan uit dat je alle facetten van je vakgebied beheerst, daarnaast heeft iedere beheerder zijn eigen specialismen. Voor deze functie zoeken we een ervaren expert op het merendeel van de volgende gebieden:

 • Data management software zoals iRODS
 • Platformen en concepten voor digital object identifiers en digital objects
 • Authenticatie, autorisatie, logging in open, federatieve infrastructuren
 • Relationele - en NoSQL databases: b.v. Postgres, MariaDB, ElasticSearch, InfluxDB
 • Cloud beheer (OpenStack, CEPH, Public Cloud AWS, Baremetal)
 • Serverbeheer (LAMP stacks)
 • ICT security
 • BASH scripting, Python, Ansible, Gitlab
 • Configuratie management middels Ansible
 • Monitoring en alerting op basis van Grafana / Prometheus / Alert manager
 • Containerization met behulp van Docker-compose
 • Open networking op basis van Cumulus Linux en Ansible
 • Routing en netwerken

Je hebt een resultaat- en servicegerichte instelling en durft initiatief en verantwoordelijkheid te nemen. Je bent proactief, flexibel en gericht op samenwerking. Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels zijn een vereiste voor de functie.

Ons
aanbod

Een functie in een dynamische en fascinerende werkomgeving. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. Het salaris ligt tussen € 3.405,- en € 4.576 ,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De arbeidsovereenkomst is voor de periode van 1 jaar. Een verlenging binnen het ARISE project behoort daarna tot de mogelijkheden voor een periode van maximaal  2 jaar. Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Bereikbaarheidsdiensten buiten kantooruren zijn onderdeel van deze functie.

Een aanstelling op ZZP-basis behoort niet tot de mogelijkheden.

Informatie
en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Arjan Schieven (arjan.schieven@naturalis.nl) en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (sollicitaties@naturalis.nl).

Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als System engineer DevOps bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier

Een selectie assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.