Systeem- en Netwerkbeheerders

auditorium Scagliola / Brakkee Neutelings Riedijk Architects

Is jouw passie het beheren van ICT-infrastructuur, het ontwikkelen van nieuwe toepassingen en het implementeren van nieuwe hardware, software en andere ICT componenten? Is hierop jouw antwoord JA, dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren.

Naturalis is op op zoek naar (Senior) Systeem- en netwerkbeheerder voor 
36 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband.
 

Wat
ga je doen

De afdeling ICT is bij een kennisinstituut als Naturalis core business. De systeem- en netwerkbeheerder maakt deel uit van het team ICT Infra, dat als doel heeft om alle ICT-infrastructuur bij Naturalis te ontwerpen, in te richten en te beheren. Het team werkt nauw samen met de specialisten van Applicatieontwikkeling, Applicatiebeheer en Support.

In deze functie beheer je samen met je collega’s de ICT-infrastructuur, ontwikkel je nieuwe toepassingen en implementeer je nieuwe hardware, software en andere ICT componenten. Wij vertrouwen complexe vraagstukken over ICT-infrastructuur aan jou toe. Je houdt ontwikkelingen en innovatie in je vakgebied nauwlettend in de gaten en adviseert de organisatie - gevraagd en ongevraagd - over nieuwe systeemtechnologie. Je opereert als DevOps in nauwe samenwerking met de Software Developers en externe partijen met wie je ook de architectuur ontwerpt.

Profiel en functie-eisen
Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, met de nodige vakkennis van complexe infrastructuur. We gaan ervan uit dat je alle facetten van je vakgebied beheerst, daarnaast heeft iedere beheerder zijn eigen specialismen. Voor deze functie zoeken we ervaren experts op meerdere van van de volgende gebieden:

  • Cloud beheer (OpenStack, CEPH, Public Cloud AWS, Baremetal);
  • Serverbeheer (LAMP stacks);
  • ICT security; 
  • Relationele - en NoSQL databases: b.v. Postgres, MariaDB, ElasticSearch, InfluxDB;
  • BASH scripting, Python, Puppet, Ansible, Gitlab;
  • Configuratie management middels Ansible en Puppet;
  • Monitoring en alerting op basis van Grafana / Prometheus / Alert manager;
  • Containerization met behulp van Docker-compose;
  • Open networking op basis van Cumulus Linux en Ansible.

Je hebt een resultaat- en servicegerichte instelling en durft initiatief en verantwoordelijkheid te nemen. Je bent proactief, flexibel en gericht op samenwerking. Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels zijn een vereiste voor de functie.

Ons
aanbod

Een functie in een dynamische en fascinerende werkomgeving. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. Het salaris ligt tussen € 3.099,- en € 4.576 ,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De arbeidsovereenkomst is voor de periode van 1 jaar. Een vast dienstverband behoort daarna tot de mogelijkheden. Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Een aanstelling op ZZP-basis behoort niet tot de mogelijkheden.

Informatie
en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met David Heijkamp (senior systeem- en netwerkbeheerder, david.heijkamp@naturalis.nl) en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (sollicitaties@naturalis.nl). 
Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als systeem- en netwerkbeheerder bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je  om via het sollicitatieformulier te reageren.  

Een selectie assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Aanvullende
informatie

Naturalis ICT maakt principieel gebruik van Open Source. De Naturalis Cloud die jij beheert is gebouwd op basis van OpenStack (waarin 400 instances) in combinatie met CEPH storage (1,5Pb) en Public Cloud diensten. De Naturalis Cloud bestaat enerzijds uit een HPC IAAS omgeving voor het doen van wetenschappelijk onderzoek, anderzijds worden daarop biodiversiteit systemen met hoge continuïteitseisen gehost, veelal zijn dit LAMP stacks. Voor geautomatiseerde soortherkenning wordt gebruik gemaakt van Deep Learning op een bare metal GPU cluster. Deployment van systemen wordt gedaan middels MAAS en The Foreman, software op fysieke en virtuele nodes wordt gedeployed middels Puppet of Ansible scripts en Docker containers worden gedeployed middels docker-compose. Servers worden gehoused in een extern datacenter in Delft.