Je kunt:

 1. collectie schenken
  Je kunt een object of collectie schenken of nalaten. Meer informatie? Neem contact op met Steven van der Mije (sector collectie) 071 - 7519 311 of 06 - 45 33 65 94.

 2. geld schenken

 • Je kunt eenmalig of periodiek geld schenken. Als culturele ANBI is Naturalis vrijgesteld van schenkings- en erfbelasting. Je gift komt geheel ten goede aan Naturalis. Schenken is fiscaal aftrekbaar. Bij een periodieke schenking is het belastingvoordeel het grootst. Je legt uw periodieke schenking voor minimaal vijf jaar vast in een overeenkomst. Hierdoor is het hele bedrag dat je schenkt 100% aftrekbaar voor de belasting, ongeacht de hoogte van het bedrag dat je jaarlijks geeft. Bij een eenmalige schenking is de hoogte van de aftrek afhankelijk van je inkomen.

 • Je kunt een eigen fonds oprichten. We richten een fonds op naam op bij giften vanaf €50.000. Je kiest zelf hoe je fonds heet én je bepaalt zelf waar we het geld aan besteden, zolang dit maar ligt binnen de doelstellingen van Naturalis.

  Meer informatie? Neem contact op met Minette Albers (relatiemanager fondsen en particulieren) via 06 - 15 83 89 12.

 1. geld nalaten
  Je kunt Naturalis opnemen in uw testament. Door:

 • Een erfstelling: je benoemt Naturalis tot erfgenaam van een deel van je nalatenschap.

 • Een legaat: je geeft in je testament aan dat Naturalis een bepaald bedrag in geld of een roerend of onroerend goed ontvangt. Bijvoorbeeld een huis of een aandelenportefeuille.

 • Een fonds op naam: vanaf €50.000 kun je ook een eigen fonds op naam oprichten uit je nalatenschap.

  Meer informatie? Neem contact op met Minette Albers (relatiemanager fondsen en particulieren) via 06 - 15 83 89 12.

4. deelnemen aan de VriendenLoterij
Naturalis wordt gesteund door de VriendenLoterij, dé cultuurloterij van Nederland. In 2017 kreeg Naturalis een bijdrage van €1.250.000 voor de REXperience, een spectaculaire publieksattractie in de dinosauriërzaal van het nieuwe museum. In 2019 ontvingen we €550.000 voor LiveScience.

Wanneer je deelneemt aan de VriendenLoterij, maak je elke trekking kans op fantastische prijzen. Bovendien gaat minimaal 40% van je inleg direct naar zo’n 70 culturele organisaties waaronder Naturalis. Deelnemers hebben met hun VIP-KAART gratis toegang tot het nieuwe museum. Speel ook mee en steun Naturalis!

Direct
doneren

Steun Naturalis

Klein of groot, eenmalig of jaarlijks. Je kunt het nu gemakkelijk online regelen.

Doneren

Schildpad