Steun Naturalis De rijkdom van de natuur is essentieel voor ons allemaal

T. rex Trix

Steun voor het behoud van biodiversiteit kunnen we goed gebruiken. Voor bijvoorbeeld onderzoek, tentoonstellingen, educatieve projecten of een bijzondere aankoop. Met onze collectie, onderzoek en data brengen we de biodiversiteit in kaart en dragen we bij aan oplossingen voor grote, mondiale vraagstukken. De huidige biodiversiteitscrisis maakt ons werk relevanter dan ooit. Hoe u ons ook steunt: onze dank is groot!

Draag bij aan onze missie.

Neem contact op met Minette Albers (relatiemanager fondsen en particulieren) via 06 -15 83 89 12 of Bouchra Filali (manager corporate partnerships) via 06 - 44 86 07 33.

Particulieren

Als particulier kunt u ons op vier manieren steunen. U kunt:

 1. collectie schenken
  U kunt een object of collectie schenken of nalaten.

  Meer informatie? Neem contact op met Steven van der Mije (sector collectie) 071 - 7519 311 of 06 - 45 33 65 94.

 2. geld schenken

 • U kunt eenmalig of periodiek geld schenken. Als culturele ANBI is Naturalis vrijgesteld van schenkings- en erfbelasting. Uw gift komt geheel ten goede aan Naturalis. Schenken is fiscaal aftrekbaar. Bij een periodieke schenking is het belastingvoordeel het grootst. U legt uw periodieke schenking voor minimaal vijf jaar vast in een overeenkomst. Hierdoor is het hele bedrag dat u schenkt 100% aftrekbaar voor de belasting, ongeacht de hoogte van het bedrag dat u jaarlijks geeft. Bij een eenmalige schenking is de hoogte van de aftrek afhankelijk van uw inkomen.

 • U kunt een eigen fonds oprichten. We richten een fonds op naam op bij giften vanaf €50.000. U kiest zelf hoe uw fonds heet én u bepaalt zelf waar we het geld aan besteden, zolang dit maar ligt binnen de doelstellingen van Naturalis.

  Meer informatie? Neem contact op met Minette Albers (relatiemanager fondsen en particulieren) via 06 - 15 83 89 12.

 1. geld nalaten
  U kunt Naturalis opnemen in uw testament. Door:

 • Een erfstelling: u benoemt Naturalis tot erfgenaam van een deel van uw nalatenschap.

 • Een legaat: u geeft in uw testament aan dat Naturalis een bepaald bedrag in geld of een roerend of onroerend goed ontvangt. Bijvoorbeeld een huis of een aandelenportefeuille.

 • Een fonds op naam: vanaf €50.000 kunt u ook een eigen fonds op naam oprichten uit uw nalatenschap.

  Meer informatie? Neem contact op met Minette Albers (relatiemanager fondsen en particulieren) via 06 - 15 83 89 12.

4. deelnemen aan de BankGiro Loterij
Naturalis wordt gesteund door de BankGiro Loterij, dé cultuurloterij van Nederland. In 2017 kreeg Naturalis een bijdrage van €1.250.000 voor de REXperience, een spectaculaire publieksattractie in de dinosauriërzaal van het nieuwe museum. In 2019 ontvingen we €550.000 voor LiveScience.

Wanneer u deelneemt aan de BankGiro Loterij, maakt u elke trekking kans op fantastische prijzen. Bovendien gaat minimaal 40% van uw inleg direct naar zo’n 70 culturele organisaties waaronder Naturalis. Deelnemers hebben met hun VIP-KAART gratis toegang tot het nieuwe museum. Speel ook mee en steun Naturalis!

Partnerships
en sponsoring

Vanuit het nieuwe Naturalis Biodiversity Center onderzoeken we mondiale vraagstukken rond klimaat, voedselvoorziening, leefomgeving en geneesmiddelen. Samen kunnen we grotere stappen zetten. Duurzame stappen. Daarom zoekt Naturalis partners met een hart voor de natuur. Doe iets groots, of iets kleins. Dat is nu belangrijker dan ooit. Voor het behoud van de natuur en voor de toekomst van onze kinderen.

Lees meer

Met
dank aan

Velen dragen Naturalis een warm hart toe. Hier vindt u terug welke bedrijven en particulieren Naturalis in het verleden hebben gesteund.

Met dank aan

Stichting Naturalis Biodiversity Center Leiden

IBAN NL34RABO0114477000
BIC RABONL2U
RSIN/fiscaal nummer 803595943
KvK 41169515
BTW NL80595943B01

Jaarverslag 2018
Statuten