(Sr)Applicatiebeheerder

.

Naturalis ontwikkelt zich steeds meer als internationaal dataprovider en kenniscentrum voor onderzoeksdata en zoekt een (Sr.) Applicatiebeheerder om hierin mee te ontwikkelen.

 

Wij zoeken een (Sr) applicatiebeheerder voor 32 uur per week.

Introductie

Naturalis Biodiversity Center is hét kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland. Met ruim 42 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, de enorme collectie van planten, dieren en mineralen, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid. Met onze tentoonstellingen, educatieve activiteiten en internetdiensten laten wij een breed publiek kennis maken met de diversiteit van het leven op aarde. In ons vernieuwde museum verwachten wij jaarlijks 425.000 bezoekers te ontvangen. Met 9 prachtige tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur, workshopruimtes, een leuke winkel, een restaurant en een café. Waar jong en oud kan zien, doen en beleven. Een echte ontmoetingsplek voor iedereen die meer wil ontdekken over de natuur.

 

Dit
ga je doen

Wat ga je doen?

Als (Sr.) Applicatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor (maar niet beperkt tot):

 • Beheer, onderhoud en vernieuwing van een groep van (complexe) applicatieve diensten en koppelingen die grotendeels onderdeel uitmaken van de biodiversiteit informatie infrastructuur;
 • Aansturen van en samenwerken met externe softwareleveranciers;
 • Begeleiden van en deelnemen aan projecten en werkgroepen; 
 • Inbeheername van applicaties inclusief koppelingen en beëindigen van applicatieve diensten en koppelingen;
 • Adviseren van Naturalis management en communiceren naar in- en externe gebruikersorganisatie;
 • Trainen, bijscholen en opleiden van directe collega’s, key users en eindgebruikers;
 • Stapsgewijs verbeteren van beheerprocessen en de kwaliteit van de applicatieve diensten.

Profiel
en functie eisen

Profiel en functie-eisen

 • HBO of WO werk- en/of denkniveau (aantoonbaar) met relevante opleidingen als achtergrond, b.v. Business IT en Management, (Technische) Bedrijfskunde, Business Information Technology en Bedrijfskundig Informatiemanagement of soortgelijk;
 • Communicatief sterk en in staat op alle niveaus het juiste gesprek te voeren en samen te werken;
 • Klant- en kwaliteitsgericht; 
 • Plannen en organiseren gaat je makkelijk af;
 • Kennis over en/of voorliefde voor biologie (specimens en taxonomie), biodiversiteit en/of wetenschap is een pré;
 • Meer dan 3-5 jaar relevante ervaring in een vergelijkbare functie bij indiensttreding;
 • Applicatiebeheer kennis en ervaring: gebruiksbeheer; incident-, problem- en change management; configuratie van applicaties, testen, inrichting en uitbrengen van releases;
 • ICT kennis en ervaring: snel kunnen doorgronden van werking en inrichting van complexe applicaties en apps; formuleren en managen van specificaties; analyseren van incidenten, problemen en veranderingen; queryen op databases (optioneel); werking van biodiversiteitsapplicaties (optioneel), werking van apps;
 • Formele proceskennis en -ervaring: ASL (pré), ITIL, BiSL (optioneel) en Agile werken, waarbij ervaring met de rol van scrum master een grote pré is; 

De
afdeling

Het belang van (open) data voor onderzoek neemt wereldwijd toe. Naturalis ontwikkelt zich daarom steeds meer als internationaal dataknooppunt (dataprovider) en kenniscentrum voor onderzoeksdata.

Naturalis bouwt en implementeert applicaties en websites waarmee wetenschappers wereldwijd toegang krijgen tot een schat aan informatie over collectie en onderzoek. Deze toepassingen stellen wetenschappers en collectiebeheerders in staat om data optimaal te gebruiken. Ook ontwikkelt Naturalis concepten om het brede publiek met behulp van webtoepassingen te betrekken bij onderzoek (citizen science). 

Naturalis stelt informatie ook beschikbaar aan het onderwijs en andere organisaties via diverse ICT-platforms. Opdrachtgevers van deze projecten zijn Naturalis, maar ook gelieerde organisaties zoals Species 2000, NLBIF en Waarneming.nl. Om het onderzoek naar biodiversiteit te bevorderen en efficiënter te maken, biedt Naturalis de door haar ontwikkelde software zoveel mogelijk als open source aan en stimuleert het initiatieven om informatie op het gebied van biodiversiteit openbaar aan te bieden.

Als (Sr.) Applicatiebeheerder ben je (pro)-actief lid van het Applicatiebeheer team binnen de afdeling Applicatie Ontwikkeling en Beheer. Je werkt samen met vier enthousiaste en gedreven applicatiebeheerders. Je rapporteert aan het hoofd van de afdeling en rapporteert binnen projecten aan onze projectleiders.

De afdeling Applicatie Ontwikkeling en Beheer is onderdeel van de sector Digital Solutions and Infrastructures. 

 

Het
aanbod

Een functie in een dynamische en fascinerende werkomgeving. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. Het salaris ligt tussen € 3.368,- en € 4.406,- bruto per maand (schaal 10 Museum CAO) op basis van een 36-urige werkweek. 

Wij starten met een arbeidsovereenkomst voor een periode van 1 jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

 

Informatie
en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Wilfred Gerritsen, hoofd Applicatieontwikkeling en -beheer (06-22707176). Voor procedurele informatie met de afdeling Personeel & Organisatie (071-7519191). Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als Applicatiebeheerder geschikt bent voor deze functie. We vragen je te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.