Software developer

Atrium Neutelings Riedijk Architects

Het belang van (open) data voor onderzoek neemt wereldwijd toe. Naturalis ontwikkelt zich daarom steeds meer als internationaal dataknooppunt (dataprovider) en kenniscentrum voor onderzoeksdata.

Voor een periode van 1 jaar zoeken wij een Software developer voor 32 uur per week.

Wat
doet applicatieontwikkeling en -beheer van Naturalis

Naturalis bouwt en implementeert applicaties en websites waarmee wetenschappers wereldwijd toegang krijgen tot een schat aan informatie over collectie en onderzoek. Deze toepassingen stellen wetenschappers en collectiebeheerders in staat om data optimaal te gebruiken. Ook ontwikkelt Naturalis concepten om het brede publiek met behulp van webtoepassingen te betrekken bij onderzoek (citizen science). 

Naturalis stelt informatie ook beschikbaar aan het onderwijs en andere organisaties via diverse ICT-platforms. Opdrachtgevers van deze projecten zijn Naturalis, maar ook gelieerde organisaties zoals Species 2000, NLBIF en Waarneming.nl. Om het onderzoek naar biodiversiteit te bevorderen en efficiënter te maken, biedt Naturalis de door haar ontwikkelde software zoveel mogelijk als open source aan en stimuleert initiatieven om informatie op het gebied van biodiversiteit openbaar aan te bieden. 
 

Wat
ga je doen

Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en het onderhouden van alle door Naturalis beheerde Drupal-sites, zoals bioportal.naturalis.nl, www.nederlandsesoorten.nl en www.catalogueoflife.org. Voor diverse services maak je Drupal-modules op maat en je bouwt sites die werken als front-end zoek- en datavisualisatiesysteem op back-end data systemen, waarbij het gaat om aggregatie en het doorgeven van soms grote hoeveelheden data die via webservices aan Drupal geleverd worden. 
 

Profiel
en functie-eisen

Je hebt een relevante opleiding op HBO+-niveau met een voorliefde voor biologie, biodiversiteit en/of wetenschap. Je hebt ruime ervaring met: 

  • PHP (v5 of hoger), PHP frameworks zoals Symphony en Laravel, MySQL en PostgreSQL, in combinatie met Linux en Apache;
  • HTML5/Javascript/CSS;
  • DevOps tool Gitlab, Application containerization and deployment tools: Docker en Ansible;
  • Drupal 7 en 8 of je bent bereid je dit eigen te maken.

Open source code beheren en ontwikkelen volgens scrum/agile technieken kent geen geheimen voor je. Je hebt verstand van webservices en hebt ervaring met static site generators b.v. Hugo, SEO en responsive design. Daarnaast werk je graag in teamverband en ben je gewend om nauw samen te werken met systeembeheerders. Je bent zelfstandig, initiatiefrijkheid en beschikt over een proactive houding en goede communicatieve vaardigheden.

De
afdeling

Als software developer maak je deel uit van de afdeling applicatie ontwikkeling- en beheer. Je werkt, samen met vijf programmeurs en een informatie-analist, aan de maatwerksystemen van Naturalis (met name PhP, Drupal, Java, Python en Javascript). Voor het komende jaar maak jij als extra programmeur onderdeel uit van dit team. Je rapporteert aan het hoofd van de afdeling en rapporteert binnen projecten aan projectleiders.
 

Ons
aanbod

Een functie in een dynamische werkomgeving waarin ruimte is om te leren. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. Het salaris ligt tussen € 3.099,- en € 4.053,- bruto per maand (schaal 10 Museum CAO) op basis van een 36-urige werkweek en op basis van ervaring. Aanstelling geschiedt voor de duur van een jaar.
 

Informatie
en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Wilfred Gerritsen, hoofd Applicatieontwikkeling  en -beheer (071-751 9349) en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (071-751 9191). Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als Software Developer bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je uiterlijk 16 maart 2020 te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier

Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.