(Senior) Systeem en Netwerkbeheerder

Nieuwbouw

Naturalis Biodiversity Center is het kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland en heeft één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld met meer dan 42 miljoen objecten. Wereldwijde multidisciplinaire samenwerkingsverbanden, de positie als ‘academische werkplaats’ van drie grote Nederlandse universiteiten en de bijzondere collectie, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid. Door middel van tentoonstellingen, educatieve activiteiten en internetdiensten laten wij een breed publiek kennis maken met de geschiedenis en de veelzijdigheid van het leven op aarde en de verbinding met de geologie. Naturalis ontvangt jaarlijks ruim 400.000 bezoekers, waaronder meer dan 60.000 leerlingen.

Op dit moment bouwen we aan een nieuw complex dat ruimte biedt aan een geheel vernieuwd museum (opening medio 2019), high-tech laboratoria en meer depotruimte.

Naturalis Biodiversity Center heeft een vacature voor de functie van (Senior) Systeem en Netwerkbeheerder

- 36 uur per week.

Reageer uiterlijk op 13 januari 2019. Het eerste gesprek vindt plaats in de middag op 25 januari 2019 en het tweede gesprek in de week erna.

De afdeling

De afdeling ICT is bij een kennisinstituut als Naturalis core business, de ICT specialisten zijn georganiseerd in de Sector ICT & Algemene Zaken. De systeem- en netwerkbeheerder maakt deel uit van het team ICT Infra van afdeling Algemene Zaken, dat als doel heeft om alle ICT-infrastructuur bij Naturalis te ontwerpen, in te richten en te beheren. Het team werkt nauw samen met de specialisten van Informatie Management, Software Development en Support.

De techniek

Naturalis ICT maakt principieel gebruik van Open Source. De Naturalis Cloud die jij beheert is gebouwd op basis van OpenStack (waarin 400 instances) in combinatie met CEPH storage (1,5Pb) en Public Cloud diensten. De Naturalis Cloud bestaat enerzijds uit een HPC IAAS omgeving voor het doen van wetenschappelijk onderzoek, anderzijds worden daarop biodiversiteit systemen met hoge continuïteitseisen gehost, veelal zijn dit LAMP stacks. Voor geautomatiseerde soortherkenning wordt gebruik gemaakt van Deep Learning op een Kubernetes GPU cluster. Deployment van systemen wordt gedaan middels MAAS en The Foreman, software op fysieke en virtuele nodes wordt gedeployed middels Puppet of Ansible scripts en Docker containers worden gedeployed middels docker-compose of Kubernetes. Servers worden gehoused in externe datacenters in Delft en Amsterdam.

De functie

In deze functie beheer je samen met je collega’s de ICT-infrastructuur, ontwikkel je nieuwe toepassingen en implementeer je nieuwe hardware, software en andere ICT componenten. Wij vertrouwen complexe vraagstukken over ICT-infrastructuur aan jou toe. Je houdt ontwikkelingen en innovatie in je vakgebied nauwlettend in de gaten en adviseert de organisatie - gevraagd en ongevraagd - over nieuwe systeemtechnologie. Je opereert als DevOps in nauwe samenwerking met de Software Developers en externe partijen met wie je ook de architectuur ontwerpt. Je hebt een HBO werk- en denkniveau, met de nodige vakkennis van complexe infrastructuur. We gaan ervan uit dat je alle facetten van je vakgebied beheerst, daarnaast heeft iedere beheerder zijn eigen specialismen. Voor deze functie zoeken we een ervaren expert op het gebied van:

  • Cloud beheer (OpenStack, Public Cloud AWS, CEPH)
  • Elastic Search
  • Serverbeheer (LAMP stacks)
  • ICT security
  • BASH scripting, Python, Puppet, Ansible
  • Configuratie management middels AWX (ansible) en The Foreman (puppet)
  • Monitoring op basis van Grafana en Prometheus
  • Containerization met behulp van docker-compose en Kubernetes

Je hebt een resultaat- en servicegerichte instelling en durft initiatief en verantwoordelijkheid te nemen. Je bent proactief, flexibel en gericht op samenwerking. Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels zijn een vereiste voor de functie.

Het aanbod

Een functie in een dynamische en fascinerende werkomgeving. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. Het salaris ligt tussen € 3.205,- en € 4.366,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Als medewerker van Naturalis val je onder de Museum CAO. Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op verlenging.

Informatie en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Marc de Hart (Afdelingshoofd 071-751 9399 of via mail marc.dehart@naturalis.nl) en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (071-751 9191). Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als Systeem & Netwerkbeheerder bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je uiterlijk op 13 januari 2019 te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

Het eerste gesprek vindt plaats in de middag op 25 januari 2019 en het tweede gesprek in de week erna.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.