unlock_LiveScience Lokaal onderzoek en innovatie

LiveScience Spotlight

Wetenschap en de maatschappij komen samen in de zaal LiveScience met unlock_LiveScience. unlock_LiveScience is een ontmoetingsplaats waar je in contact kunt komen met, mee kunt denken over en alles te weten kunt komen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van biodiversiteit en onderzoek dat plaatsvindt op het Leiden Bio Science Park (LBSP).

Project coördinator Anna Heerdink

anna.heerdink@naturalis.nl

Lees meer over unlock_

Over
unlock_LiveScience

unlock_LiveScience is een samenwerking tussen de Life Science Incubator unlock_ en Naturalis. unlock_LiveScience brengt de bedrijven van het Leiden BioScience Park samen met Naturalis voor de bezoekers van het museum. In de prachtige, open-access zaal LiveScience kan iedereen bijdragen aan, en kennis delen, over de wetenschap die hier in Leiden plaatsvindt. 

Startups en bedrijven krijgen met de onderzoekers van Naturalis de kans om met elkaar samen te werken en hun werk te presenteren via verschillende activiteiten.

Dit kan bestaan uit:

  • Een open en interactieve spotlight waar je de nieuwste kennis deelt, je innovatieve onderzoek laat zien en een Q&A hebt met het publiek.
  • Een demonstratie van jullie werk of apparatuur waarbij het publiek jullie onderzoek echt kan ervaren.
  • Het tentoonstellen van uw onderzoek of apparatuur in een van de LiveScience vitrines om de doorbraken in onderzoek en innovatie te laten zien die hier op het LBSP plaatsvinden. 
  • Speciale After Dark sessies op maat gemaakt rond een specifiek onderwerp en publiek op basis van uw input. 

Toekomstige
unlock_LiveScience evenementen

Doe mee en beleef het life science onderzoek in Leiden!

External video URL

Doe
mee!

Werk je voor een start-up of bedrijf op het LBSP en wil je meedoen? Of heb je een vraag over het project? Neem dan contact op met unlock_LiveScience coördinator Anna Heerdink via onderstaand contactformulier.

Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
50 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, rar, sit, svg, tar, zip, jpeg.

Eerdere
unlock_LiveScience sessies

Nieuwsgierig naar het onderzoek dat besproken wordt in unlock_LiveScience? Hieronder verschijnt binnenkort een samenvatting van onderwerpen die eerder zijn gepresenteerd. 

Nicole en Hansjorg geven een spotlight presentatie

10 december Hoe dieren je kunnen helpen

Op 10 december gaven Nicole Donkel van het LUMC en Hansjorg Ahrens van Naturalis een spotlight presentatie. Het ging over de Hospital Hero app die Naturalis en het LUMC samen gemaakt hebben om kinderen van 4-10 jr voor te bereiden en af te leiden tijdens…
Lees meer
Yuliya Shakalisava geeft een Spotlight presentatie

1 december Exosomen vangen!

Op 1 december gaf Yuliya Shakalisava van het bedrijf EXIT071 in samenwerking met Naturalis twee spotlight presentaties. Het thema was 'Pratende cellen, hoe vang je een exosoom?' Bezoekers konden zelf ervaren hoe moeilijk het is om een exosoom te vinden.
Lees meer
Pubquiz in de zaal LiveScience

10 november Pitching Pubquiz

Dit jaar is Leiden de European City of Science. Daarom worden er dagelijks evenementen georganiseerd rondom een dagonderwerp. Op 10 november was het dagonderwerp 'science'. De perfecte dag om samen met wetenschappers en ondernemers van het Leiden Bio…
Lees meer
Fleur van Eeden geeft een Spotlight presentatie

27 oktober Bacteriën zijn je vrienden!

Op 27 oktober, tijdens de herfstvakantie, gaf Fleur van Eeden van het bedrijf MyMicroZoo in samenwerking met Naturalis drie spotlight presentaties. Het thema was 'Bacteriën zijn je vrienden!'. Daarnaast konden bezoekers gedurende de dag zelf yoghurt leren…
Lees meer
Ondernemers krijgen een rondleiding door de collectie

16 september Introductie unlock_LiveScience

Op 16 september kregen ondernemers van het Leiden Bio Science Park de kans om een kijkje achter de schermen te nemen in de colectietoren van Naturalis, elkaar beter te leren kennen, en om meer te leren over unlock_LiveScience.
Lees meer

Betrokken
partners

unlock_LiveScience is een initiatief van unlock_ en Naturalis Biodiversity Center en mogelijk gemaakt door de subsidieregeling Campussen Zuid-Holland van de Provincie Zuid-Holland. Dit project draagt bij aan de versterking en verdere ontwikkeling van het Leiden Bio Science Park. 

Ondernemers uit BioScience Park maken kennis met Naturalis
Lezing in LiveScience

Unlock_

unlock_ is de Life Sciences en Health incubator voor startups in Nederland. Door alle fasen van ondernemerschap in de life sciences te ondersteunen, biedt unlock_ start-ups en scale-ups de structuur, het netwerk en de tools die nodig zijn om van een idee een oplossing te maken. 

Leiden
Bio Science Park

Het Leiden Bio Science Park (LBSP) is de grootste Life Sciences & Health cluster van Nederland. In de afgelopen 35 jaar heeft het LBSP een sterke, wereldwijde positie verworven. Met innovatieve bedrijven, onderzoeksinstellingen, de academische wereld en start-ups op het terrein zet de Stichting LBSP zich in voor de ontwikkeling van de toekomst.

Dieren in LiveScience