Research Analisten

.

Naturalis zoekt Research Analisten.

Naturalis is op zoek naar Research Analisten voor 32-36 uur per week.

Introductie

Naturalis Biodiversity Center is hét kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland. Met ruim 43 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, met 14 hoogleraren aan de Nederlandse universiteiten en de enorme collectie van planten, dieren, gesteenten en mineralen, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid. Met onze tentoonstellingen, educatieve en maatschappelijke activiteiten laten wij een breed publiek kennis maken met de diversiteit van het leven op aarde In ons prijswinnende vernieuwde museum verwelkomen wij jaarlijks ruim 400.000 bezoekers.

In slechts 10 jaar tijd heeft Naturalis zich stevig verankerd in het Nederlandse wetenschappelijke landschap en het internationale netwerk van natuurhistorische musea en (biodiversiteits)onderzoeksinstituten. Naturalis heeft een niveau van wetenschappelijke excellentie bereikt dat wetenschap van wereldklasse biedt aan een netwerk van academische partners, maatschappelijke organisaties, scholen, overheid en industrie. 

Het onderzoek van Naturalis is georganiseerd in de sector Onderzoek en Onderwijs (O&O). Binnen deze sector hebben we zeven onderzoeksgroepen met ieder hun eigen expertise en focus. De ambities voor de komende periode zijn hoog. Naturalis heeft geïnvesteerd in een nieuw gebouw, ontwikkelt de komende jaren met partners de nationale onderzoeksinfrastructuur ARISE en de positionering van het instituut in het (inter)nationale onderzoeks- en beleidslandschap wordt versterkt.

 

Wat
ga je doen?

In een enthousiast en gezellig  team van analisten ondersteun je onze Naturalis onderzoekers met hun biodiversiteitsonderzoek en werk je mee aan verschillende projecten. Hierbij werk je met zeer uiteenlopende soort samples, van vers marine weefsel  tot oud herbarium en museum materiaal. Je voert diverse moleculaire werkzaamheden en projecten uit, zoals (ancient-) DNA extractie, DNA (meta-) Barcoding en Next Generation Sequencing projecten. Tevens ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het beheer van apparatuur, laboratoriumruimten, bestellingen en het begeleiden van studenten in het lab.

Profiel
en functie-eisen

We vragen je op deze vacature te reageren als je:

  • Beschikt over MBO/HBO werk- en denkniveau met een relevante opleiding in laboratoriumonderwijs
  • Enige ervaring hebt met diverse moleculaire technieken en NGS platformen
  • Enige kennis hebt van microscopie
  • Graag werkt met diverse en uitdagende samples en organismen en hier zorgvuldig mee om kan gaan
  • Projectmatig kan werken, leergierig en initiatiefrijk bent
  • Over goede communicatieve vaardigheden beschikt 
  • De Nederlandse en Engelse taal beheerst

De
afdeling

Onze laboratoria hebben een breed aanbod aan faciliteiten voor moleculair, morfologisch en geologisch onderzoek. Het team bestaat uit gespecialiseerde research analisten die, samen met een grote groep stagiairs, zeer divers wetenschappelijk onderzoek ondersteunen.

Wij
bieden

Een functie in een dynamische en fascinerende werkomgeving. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. Het salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen € 2.547,- en € 3.189,- bruto per maand op basis van 36 uur. Hiernaast krijg je een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 3,4%. 

Wij zoeken twee analisten (32 en 36 uur per week) vanwege recent toegekende onderzoeksprojecten. Aanstelling geschiedt in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een tijdelijke verlenging (van 6 maanden tot maximaal 2 jaar) behoort tot de mogelijkheden. 

Ook zoeken wij, vanwege tijdelijke vervanging, een analist voor de duur van vijf maanden (32 uur per week).

 

Informatie
en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Elza Duijm (elza.duijm@naturalis.nl) en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (sollicitaties@naturalis.nl). 

Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als research analist bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je uiterlijk 14 augustus 2022 te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier. De gesprekken zullen plaatsvinden in de weken 35/36. 

Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt. 

Bij indiensttreding dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te worden overlegd. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.