Research Analisten

.

De functie van research analist maakt deel uit van NIEBA ARISE (Netherlands Infrastructure for Ecosystem and Biodiversity Analysis: Authoritative and Rapid Identification System for Essential biodiversiteitsinformatie), een programma gefinancierd door NWO in het kader van de Nationale Roadmap for Large-Scale Research Infrastructure en gericht op het tot stand brengen van een uniek “end-to-end” infrastructuur voor de interpretatie van bewijs van het voorkomen van soorten uit digitale sensoren en eDNA. Het doel van ARISE is om te innoveren en diensten te bouwen om een ​​snelle identificatie van soorten mogelijk te maken op basis van verschillende inputbronnen zoals specimens, omgevings-DNA, geluidsopnamen, fotografische beelden en radarinformatie. Dit zal worden bereikt door gebruik te maken van recente ontwikkelingen op het gebied van DNA-sequencing-technologieën (bijv. het opzetten van pijplijnen voor DNA-sequencing met hoge doorvoer) en machinaal leren (bijv. identificatie van soorten door middel van beeld- en geluidsherkenning). De binnen ARISE te bouwen diensten zullen soortenherkenning en biodiversiteitsmonitoring toegankelijk maken voor onderzoekers, industrie, beleid en burgers. Het direct beschikbaar hebben van dergelijke kennis zal de toekomst van biodiversiteit en onze planeet bepalen.

 

Met ons ARISE project werk je met uiteenlopende samples en zal je vooral high-throughput DNA (meta)barcoding projecten uitvoeren.

Introductie

Naturalis Biodiversity Center (Naturalis) is het nationale onderzoeksinstituut op het gebied van biodiversiteitsonderzoek. Onze collectie van meer dan 42 miljoen exemplaren staat in de internationale top 5 en met een bijna volledig gedigitaliseerde collectie zijn we een wereldwijd toonaangevend open-access onderzoeksinstituut. Ons nieuwe museum is één van de grootste musea van Nederland en ontvangt jaarlijks gemiddeld 450.000 bezoekers, waaronder 60.000 kinderen in schoolgroepen. Een unieke combinatie in Nederland! 

 

Wat
ga je doen?

Samen met je collega’s ondersteun je met behulp van high-throughput sequencing technieken het biodiversiteitsonderzoek van Naturalis. In deze functie werk je mee aan het NIEBA ARISE-project, waarmee we alle soorten van meercellige flora en fauna in Nederland willen identificeren en monitoren. Hierbij zal je naast het uitvoeren van de high throughput sequencing processen ook bijdragen aan het optimaliseren hiervan, zoals het opzetten en implementeren van een Lab Information Management system en automatisering systemen. 

Met ons ARISE project werk je met uiteenlopende samples, van vers weefsel tot herbarium- en museummateriaal. Hiermee zal je voornamelijk high-throughput DNA (meta)barcoding projecten uitvoeren met behulp van diverse NGS sequencing platformen zoals Illumina, PacBio en Oxford Nanopore. Tevens ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het beheer van apparatuur, laboratoriumruimten en voorraad.

 

Profiel
en functie-eisen

Wij zijn op zoek naar enthousiaste moleculaire analisten met het volgende profiel:

  • Beschikt over HBO werk- en denkniveau met een relevante opleiding in laboratoriumonderwijs
  • Heeft ervaring heeft met technieken zoals DNA extractie, PCR, Sanger, diverse NGS platformen en diverse robotics (pipetteer)systemen
  • Heeft ervaring met LIMS en het opzetten hiervan
  • Werkt graag met diverse en uitdagende samples en organismen en kan hier zorgvuldig mee omgaan
  • Kan procesmatig en projectmatig werken en weet te innoveren
  • Is initiatiefrijk en leergierig
  • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden
  • Beheerst de Engelse taal

De
afdeling

Onze laboratoria hebben een breed aanbod aan faciliteiten voor moleculair, morfologisch en geologisch onderzoek. Het team bestaat uit 10 gespecialiseerde research analisten en 2 bio informatici die, samen met een grote groep stagiaires, zeer divers wetenschappelijk onderzoek ondersteunen.

 

Ons
aanbod

Een functie in een dynamische en fascinerende werkomgeving. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. Het salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen € 2.460,- en € 3.370,- bruto per maand op basis van 36 uur. De aanstelling geschiedt in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging met nog eens 2 jaar behoort tot de mogelijkheden. 

 

Informatie
en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Elza Duijm (elza.duijm@naturalis.nl) en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (sollicitaties@naturalis.nl). 

Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als research analist bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je uiterlijk 19 september 2021 te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier

Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt. 

Bij indiensttreding dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te worden overlegd. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afbeelding verwijderd.