Publieksbegeleiders

.

Wil jij onze bezoekers een geweldige dag bezorgen? 
Ga jij ons helpen om het leukste familiemuseum van Europa te blijven? 

 

Altijd al willen werken naast een T. rex of een olifant?  Dit is je kans om als Publieksbegeleider aan de slag te gaan in het leukste museum van Nederland.                                                                      Solliciteer  snel naar de functie van PUBLIEKSBEGELEIDER  (Oproepkrachten en min-max).
 

Introductie

Naturalis ken je vast als museum. Wist je ook dat Naturalis Biodiversity Center hét kennisinstituut is op het gebied van biodiversiteit in Nederland? Met ruim 42 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, wetenschappelijk onderzoek en de bijzondere collectie, maken Naturalis een uniek instituut om voor te werken. 

In ons museum ontvangen wij jaarlijks vele honderdduizenden bezoekers. In een indrukwekkend gebouw kan jong en oud genieten van tentoonstellingszalen vol met het mooiste uit de natuur. Door onze workshopruimtes, familie activiteiten en programma's voor scholen is Naturalis een ontmoetingsplek voor iedereen.

 

Wat
ga je doen?

 • Als publieksbegeleider verwelkom jij onze bezoekers, van jong tot oud, in het grootste natuurhistorische museum van Nederland. Je zoekt het contact met de bezoekers op en maakt hen enthousiast over de natuur. Op deze manier bezorg je hen een onvergetelijke dag.  Jouw belangrijkste taken zijn:
 • Toegangscontrole en het scannen van de tickets
 • Kaartverkoop en informatie geven aan de bezoekers bij de servicebalie
 • Toezicht houden op de zalen en in het hele museum 

Profiel
en functie-eisen

Je stelt de bezoeker centraal
Je hebt goede sociale vaardigheden en je geeft onze bezoekers een welkom gevoel. Bij alles wat je doet staat de bezoeker centraal, geen vraag is jou teveel. 

Je bent pro-actief
Je ziet wat er moet gebeuren en onderneemt ook actie. Doordat je goed kunt luisteren en snel begrijpt waar de interesse of behoefte van de bezoeker ligt, draag je bij aan een geweldige dag. 

Je bent een teamspeler
Je vindt werken in een drukke omgeving met veel collega’s leuk; er gebeurt elke dag wel iets anders op de museumvloer. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat de dag soepel verloopt en ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van het publiek en onze collectie.
 

 

Verder

 • Je hebt minimaal een mbo werk- en denkniveau 
 • vanzelfsprekend deel je onze passie voor de natuur 
 • Je spreekt goed Nederlands en Engels
 • Het museum is 362 dagen per jaar open. De piekmomenten liggen in de weekenden, (school)vakanties en feestdagen. Je dient dan ook veel beschikbaar te zijn in deze periodes.
 • Je woont het liefst in de buurt van Leiden
 • Je bent per direct beschikbaar 

Ons
aanbod

 • We zoeken medewerkers die zowel op oproepbasis, als op basis van een min-max contract bij ons komen werken (via payroll). 
 • Inzet is op basis van roostering, waarbij het aantal te werken uren per week / maand kan verschillen. Afhankelijk van het type contact word je ingeroosterd voor reguliere diensten door de weeks en in het weekend en (school)vakanties, of ter vervanging in geval van ziekte. 
 • Het salaris is afhankelijk van het aantal relevante ervaringsjaren en ligt tussen de € 13,60 en € 16,29 bruto per uur (schaal 4 Museum cao). Daarnaast zijn overige arbeidsvoorwaarden zoals een reiskostenvergoeding en vakantiegeld van toepassing.
 • Contractperiode is in eerste instantie tot en met 31 december 2022, waarna verlenging mogelijk is.

Solliciteren /
Procedure

We vragen je uiterlijk 19 september 2021 te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier. Via het formulier kun je je CV uploaden en een korte motivatie toevoegen. De eerste gespreksronde staat gepland in de week van 27 september.

Als je meer informatie over de functie wilt hebben, kun je contact opnemen met Shani Blom-Revivi (shani.blom-revivi@naturalis.nl) of Natasja van der Thiel (natasja.vanderthiel@naturalis.nl). Als je bij ons komt werken, vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wil je hierover meer weten, of over andere personele zaken, bel dan met afdeling P&O (071-7519191). 

Onze boodschap over de natuur en biodiversiteit is belangrijk voor iedereen. Naturalis wil daarom een inclusieve werkgever zijn en onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie.
 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.