Projectleider

Nieuwbouw

Naturalis Biodiversity Center staat voor het beschrijven, begrijpen en behouden van biodiversiteit. Met onze collectie, kennis en data brengen we biodiversiteit in kaart en bevorderen we het behoud daarvan. Zo dragen we bij aan oplossingen voor grote, mondiale vraagstukken. De huidige biodiversiteitscrisis maakt ons werk relevanter dan ooit.

Op dit moment wordt er druk gebouwd aan een nieuwe ontmoetingsplaats voor iedereen die meer wil ontdekken over de natuur. In de nabije toekomst (medio 2019) zullen honderdduizenden museumbezoekers per jaar de pracht van de omvangrijke natuurhistorische collectie komen bewonderen. Er komen state of the art laboratoria om het excellente onderzoek te faciliteren, en de rijkscollectie wordt onder één dak bewaard en beheerd. Met deze ontmoetingsplek zet Naturalis een grote stap richting de toekomst.

Naturalis Biodiversity Center heeft een vacature voor de functie van Projectleider (tijdelijke aanstelling tot en met 31-12-2019 )voor 32 uur per week. 

Laat ons uiterlijk 13 januari 2019 weten waarom je als projectleider bij Naturalis aan de slag wil en waarom jij denkt dat je geschikt bent via het sollicitatieformulier. Voor deze vacature wordt intern en extern tegelijk geworven. Interne kandidaten hebben een voorrangspositie.

De afdeling

Het projectbureau van Naturalis draagt zorg voor de professionele uitvoering van een groot aantal projecten voor de organisatie: gemiddeld draaien er zo'n 35 projecten tegelijkertijd. De afdeling bestaat momenteel uit een hoofd projectbureau en een team van 10 projectleiders en projectondersteuning. Het projectbureau is samen met haar partners voortdurend bezig met innovatie van de dienstverlening en producten. Er wordt gewerkt met Prince 2 en Agile ontwikkel- en beheermethoden. Als projectleider word je aangestuurd door het hoofd projectbureau. Voor de voortgang van je projecten rapporteer je aan de verantwoordelijke stuurgroepen.

2019 staan in het teken van de inrichting van het museum, de laboratoria, de depots en de nieuwe kantoren, en van de bijbehorende ICT infrastructuur en systemen om de customer journey te ondersteunen, bijvoorbeeld een ticketsysteem en een reserveringssysteem voor scholen.

Jouw projecten

We zoeken voor 2019 een projectleider voor projecten die nodig zijn voor ons nieuwe museum. Samen met je collega's zorg je ervoor dat de geplande projecten worden uitgevoerd binnen de geplande tijd, budget en kwaliteit. Je zorgt ervoor dat de verschillende afdelingen goed betrokken zijn en communiceert naar de organisatie over opgeleverde producten. Komend jaar zul je je in ieder geval bezig houden met de volgende twee projecten. Andere projecten worden verdeeld in overleg met je collega's:

 • Aanschaf en implementatie van een Queueingsysteem, een efficiënt tijdslotsysteem wat gebruikt wordt om rijen te voorkomen bij de nieuwe REXperience.
 • Ontwikkeling van een app die extra mogelijkheden biedt aan een bezoeker voor inspiratie en verdieping voorafgaand, tijdens en na een bezoek aan het museum. De ontwikkeling wordt uitbesteed aan een externe partij, onder aansturing van de projectleider.

Taken en verantwoordelijkheden

Als projectleider is jouw taak het schrijven van projectvoorstellen en zorgen dat de projecten worden uitgevoerd door middel van het: ● behalen van de geplande projectresultaten ten aanzien van kwaliteit, tijd en budget;

 • fungeren als aanspreekpunt en voeren van overleg met belanghebbenden;
 • het initiëren en begeleiden van het besluitvormingsproces;
 • aansturen van werk en bevorderen van samenwerking tussen verschillende expertises;
 • verbeteren van processen en producten;
 • rapporteren over projectvoortgang.

De functie

Je bent een enthousiaste, ervaren projectleider met een sterke affiniteit met techniek. Je bent een daadkrachtig persoon die besluiten niet onnodig uitstelt. Je stuurt op resultaat en communiceert helder op alle niveaus. Verder vinden wij het belangrijk dat je:

 • beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau,
 • minimaal vijf jaar ervaring hebt als projectleider en bekend bent met methoden en -technieken zoals Prince 2 en Scrum;
 • een helikopterview hebt;
 • besluitvaardig, ondernemend en resultaatgericht bent;
 • goed blijft presteren, ook onder druk en met strakke deadlines.

Het aanbod

Naturalis is een ambitieuze organisatie met een grote maatschappelijke relevantie en zo'n 700 medewerkers die daar dagelijks vol passie aan bijdragen. Je ontvangt een salaris conform schaal 10 van de Museum CAO (afhankelijk van relevante werkervaring tussen € 2.956,- en € 3.867,- bruto per maand), op basis van een 36-urige werkweek. Het betreft hier een tijdelijke aanstelling tot eind 2019.

Informatie en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Kirsten van Hulsen, Hoofd Projectbureau (071-7519319), en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (071-7519664). Laat ons uiterlijk 13 januari 2019 weten waarom je als projectleider bij Naturalis aan de slag wil en waarom jij denkt dat je geschikt bent via het sollicitatieformulier. Voor deze vacature wordt intern en extern tegelijk geworven. Interne kandidaten hebben een voorrangspositie.

Het eerste gesprek vindt plaats op 22 januari 2019.