Parkeergarage en tuin voor Naturalis

Maquette parkeergarage en tuin

Aan de Mendelweg, schuin achter het gebouw van Naturalis, wordt volgens de huidige planning medio 2024 gestart met de bouw van een nieuwe parkeergarage.  Zodra de parkeergarage klaar is, maakt het huidige parkeerterrein achter Naturalis plaats voor de biodiversiteitstuin.

Vragen? 

Heb je vragen over de bouw van de parkeergarage of de aansluitend aan te leggen tuin? Neem dan contact op met de communicatieafdeling van Naturalis.

communicatie@naturalis.nl

Nieuwe
parkeergarage

Aan de Mendelweg, schuin achter het gebouw van Naturalis, wordt volgens de huidige planning medio 2024 gestart met de bouw van een nieuwe parkeergarage. Deze parkeergarage biedt parkeergelegenheid aan zowel bezoekers en medewerkers van Naturalis, als aan bezoekers van bedrijven en instellingen uit het omliggende gebied, onder andere het Bio Science Park. De parkeergarage krijgt circa 580 (betaalde) parkeerplekken. De parkeergarage houdt rekening met het parkeren van een ruime hoeveelheid elektrische auto’s. Er komen ook plekken voor deelauto’s en een stalling voor huurfietsen. De parkeergarage dient tevens als Park & Ride-locatie. Huurfietsen maken vervolgens een bezoek aan de binnenstad mogelijk. De parkeergarage is naar verwachting medio 2025 klaar.

Biodiversiteitstuin 
bij Naturalis

Zodra de parkeergarage klaar is, maakt het huidige parkeerterrein achter Naturalis plaats voor de biodiversiteitstuin. Een plek die 365 dagen per jaar mooi is en iedere dag anders. Een vrij toegankelijke en prachtig groene plek voor iedereen - bezoekers, omwonenden, voorbijgangers.