Museum Technisch Engineer

Museum Technisch Engineer voor 36 uur per week

Naturalis Biodiversity Center is hét kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland. Met ruim 42 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, met 12 hoogleraren aan de Nederlandse universiteiten en de enorme collectie van planten, dieren en mineralen, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid. Met onze tentoonstellingen, educatieve activiteiten en internetdiensten laten wij een breed publiek kennis maken met de diversiteit van het leven op aarde. In ons nieuwe museum verwachten wij jaarlijks 425.000 bezoekers te ontvangen. Ruim 60.000 hiervan zijn leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Met 10 prachtige tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur, workshopruimtes, leuke winkels, een restaurant en een café. Waar jong en oud kan zien, doen en beleven. Een echte ontmoetingsplek voor iedereen die meer wil ontdekken over de natuur. 

Naturalis beschikt over een state of the art ICT infrastructuur die internationale biodiversiteit data verbindt, de collectie digitaal ontsluit, onderzoekers faciliteiten biedt voor bioinformatica en AI, het museum en alle daarin verwerkte digitale componenten bestuurt en de customer journey van de bezoekers ondersteunt.

Naturalis Biodiversity Center zoekt een Museum Technisch Engineer 36 uur per week

Museum Technisch Engineer voor 36 uur per week 

 

Volg onze verhalen

Bij Naturalis zijn we dag en nacht bezig om de collectie aan te vullen als rijksmuseum, academisch onderzoeksinstituut en erfgoedinstelling.

FacebookTwitterInstagramYouTube

Wat ga je doen?

Wij zoeken een enthousiaste collega die mede verantwoordelijk is voor het IT-technisch onderhoud van het gehele museum van Naturalis en die de technische ondersteuning verleent bij het ontwerpen en de bouwen van nieuwe tentoonstellingen. Je komt te werken binnen het ICT Support Team in de groep die zich speciaal richt op het technisch beheer van de tentoonstellingen in het Museum en de coördinatie heeft over de werkzaamheden die hierbij door toeleveranciers worden uitgevoerd. Onderdeel van het werk is o.a. het beheren en managen van de IT-componenten, audiovisuele techniek, belichting en interactives van de tentoonstellingen. Daarnaast houd je je bezig met het onderhouden van de documentatie en de afhandeling van incidenten.

Profiel en functie-eisen

Je hebt MBO+ werk- en denkniveau op het gebied van ICT, bij voorkeur aangevuld met opleidingen op het gebied van AV-middelen of theater- of tentoonstellingstechnieken. Je hebt minimaal drie jaar ervaring in de gewenste vaardigheden en technieken. Je hebt ervaring met een call registratiesysteem en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed. Je vindt het leuk om met collega's en klanten samen te werken; je bent klantvriendelijk, stressbestendig en je hebt gevoel voor gastvrijheid. Bovendien ben je beschikbaar om roosterdiensten mee te draaien in de weekenden.

Gewenste vaardigheden voor de rol

Je bent een echte teamplayer, hiermee bedoelen we dat je in nauwe samenwerking met je collega’s  eigenaarschap pakt, commitment voelt en je verantwoordelijkheid neemt. Je bent onderdeel van een zelforganiserend team en samen met jouw collega's ben je representatief richting de interne organisatie. Je bent in staat om met gereedschappen om te gaan en hebt bij voorkeur geen 2 linkerhanden. Je bent ook niet vies van enige fysieke arbeid.

Je hebt ervaring op het gebied van AV, elektronica en electra. Je bent een troubleshooter en kunt systematisch werken en plannen. Je hebt ervaring met projectmatig werken en bent bekend met agile werken. Je bent een doorzetter, nauwkeurig en extravert.

Systemen en applicaties zijn constant onderhevig aan verandering, net zoals tentoonstellingen en evenementen in het museum. Jij vindt nieuwe dingen leren heel leuk en pakt dat ook snel op.

Gewenste ervaring in de volgende technieken 

  • Ansible
  • Vimix/OBS open broadcast server
  • AWX
  • Arduino/esp32
  • Pharos tentoonstelling showcontrols
  • KNX / Dali verlichtingsnetwerken
  • Windows 10 en Ubuntu Linux

Ons aanbod

Een functie in een dynamische werkomgeving en boeiende organisatie. Het salaris bij aanvang ligt tussen € 2.485,- en € 3.111,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (afhankelijk van ervaring). De aanstelling geschiedt voor de duur van een jaar met de mogelijkheid op verlenging, de voorkeur gaat uit naar een kandidaat die 36 uur per week wil werken en eens per 2 maanden een weekenddienst kan meedraaien. 

Informatie en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij Arjan Schieven (arjan.schieven@naturalis.nl Voor procedurele informatie kunt je contact opnemen met de afdeling P&O (071-751 9191). Wij vragen je bij interesse voor de functie zo snel mogelijk te solliciteren via het sollicitatieformulier.