Informatie analist

Atrium Scagliolo / Brakkee

Je werkt bij Naturalis mee aan grote ambities voor het (inter)nationaal beschikbaar stellen en delen van digitale biodiversiteit informatie.

Wij zijn op zoek naar een Informatie analist voor 32 - 36  uur per week.

Een
korte introductie

Je werkt bij Naturalis mee aan grote ambities voor het (inter)nationaal beschikbaar stellen en delen van digitale biodiversiteit informatie. Met het Arise programma bouwt Naturalis aan een volledig nieuwe integrale aanpak om alle meercellige flora en fauna binnen Nederland in kaart te brengen met DNA technieken (eDNA), beeldherkenning en verregaande automatisering van de informatiestromen. Internationaal leidt Naturalis het project Distributed System of Scientific Collections (DiSSCo), één digitale onderzoeksinfrastructuur voor de natuurhistorische collecties van 120 instituten in 21 Europese landen. We ondersteunen hiermee de realisatie van een wereld waarin biodiversiteit informatie vrij en algemeen beschikbaar is voor de wetenschap en de samenleving, ten behoeve van een duurzame toekomst. 

Wat
ga je doen?

Het bouwen, implementeren en beheren van applicaties en websites waarmee wetenschappers wereldwijd toegang krijgt tot een schat aan informatie over collectie en onderzoek is bij een kennisinstituut als Naturalis corebusiness. Deze toepassingen stellen wetenschappers en collectiebeheerders in staat om data optimaal te gebruiken. Naturalis heeft een breed applicatielandschap dat bestaat uit een veelheid aan ICT systemen; voor onderzoek en collectie, voor het museum en voor de algemene bedrijfsvoering. 

Vanuit jouw rol als inhoudelijke intermediair vertaal je wensen van alle betrokken partijen naar heldere specificaties, voer je informatie- en gegevensanalyses uit en breng je adviezen uit. Je bent in staat om vlot te schakelen tussen projecten, applicaties en rollen. Je werkt in agile-werkende, multidisciplinaire teams aan de (door)ontwikkeling en vernieuwing van diverse maatwerksystemen of SAAS systemen. Pakketselectie is een met enige regelmaat terugkerend onderdeel van je werk. Scrum master, tester en testorganisator zijn ook rollen die je vervult. 

Profiel
en functie-eisen

Naast een relevante universitaire opleiding (bijvoorbeeld bedrijfskunde) beschik je over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Je werkt zorgvuldig en leert snel. Je kunt goed luisteren, bent samenwerkingsgericht en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Daarnaast beschik je over kennis van en ervaring in onderstaande gebieden, of je bent bereid je hierin te ontwikkelen:

  • Informatie- en gegevensanalyses, inclusief impactanalyses en bijvoorkeur ook procesanalyses;
  • Scrum (master rol in agile systeemontwikkeling);
  • Testplanning en uitvoeren van testen;
  • Presenteren, demo’s verzorgen en het leiden van interactieve sessies;
  • Kennis van databasemanagement systemen;
  • Opstellen van gebruikersdocumentatie.

De
afdeling

Als informatie analist ben je onderdeel van de afdeling Applicatieontwikkeling en -beheer. Naast de functie van informatie analist bestaat dit team uit een data analist, zes programmeurs en vier applicatiebeheerders. 

Ons
aanbod

Een functie in een dynamische en fascinerende werkomgeving. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Technisch uitdagend en maatschappelijk relevant. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. Het salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen € 3.099,-  en € 4.053 ,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10 van de museum cao). De arbeidsovereenkomst is voor de periode van 1 jaar. Een vast dienstverband behoort daarna tot de mogelijkheden. Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Informatie
en sollicitatie

Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als informatie analist bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je voor 6 mei a.s. te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Wilfred Gerritsen (afdelingshoofd Applicatieontwikkeling- en beheer, wilfred.gerritsen@naturalis.nl) en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (sollicitaties@naturalis.nl). 

Een selectie assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.