Educatief Begeleider (B)

.

Naturalis is dé plek om te leren over én van de natuur. Kom nu bij ons werken als Educatief Begeleider en bezorg scholen en bezoekers een onvergetelijke dag.

Wij zoeken een Educatief Begeleider B voor 16-24 uur per week.

Introductie

Naturalis ken je vast als museum. Wist je ook dat Naturalis Biodiversity Center hét kennisinstituut is op het gebied van biodiversiteit in Nederland? Met ruim 43 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, wetenschappelijk onderzoek en de bijzondere collectie, maken Naturalis een uniek instituut om voor te werken. 

In ons museum ontvangen wij jaarlijks vele honderdduizenden bezoekers. In een indrukwekkend gebouw kan jong en oud genieten van tentoonstellingszalen vol met het mooiste uit de natuur. Door onze werkplaatsen, familie activiteiten en programma's voor scholen is Naturalis een ontmoetingsplek voor iedereen.

 

Wat
ga je doen?

Naturalis is dé plek om te leren over én van de natuur. Als Educatief Begeleider B draag je hieraan bij door de educatieve activiteiten in het museum te begeleiden. Op schooldagen geef je workshops aan schoolgroepen en geef je presentaties ter introductie en uitleg van de zaalprogramma’s. In weekenden en vakanties verzorg je familie-activiteiten op verschillende plekken in het museum, zoals bij de vraagkasten of in de werkplaatsen. Ook kan je ingezet worden bij activiteiten als onderdeel van evenementen en bijeenkomsten voor externe partijen. Je werkt in het team samen met Educatief Begeleiders A, die een ondersteunende rol hebben bij het begeleiden van de schoolprogramma’s. Samen helpen jullie de bezoekers en leerlingen de rijkdom van de natuur te ontdekken.

Wij zijn bij voorkeur op zoek naar een Educatief Begeleider B die ook de rol van Science Link kan vervullen. Als Science Link vorm jij de verbindende factor tussen het publiek en onze wetenschappers in de zaal LiveScience. Je begeleidt in deze zaal de wetenschappers bij presentaties over hun werk, stimuleert interactie met het publiek en voert activiteiten uit die speciaal voor deze zaal ontwikkeld zijn. Ook kan het zijn dat je een livestream faciliteert met de collectietoren of het walvis snijteam dat op locatie aan het werk is.  

 

Profiel
en functie-eisen

Als geen ander kun jij scholieren en bezoekers motiveren en enthousiasmeren. Je hebt uitstekende didactische vaardigheden en presentatievaardigheden en een flinke dosis improvisatietalent. Hierdoor speel je goed in op de groepsdynamiek en stem je de programma’s af op de groep die je voor je hebt. In de rol van Science Link weet je het publiek op een geanimeerde manier mee te nemen in ons verhaal en sla je de brug tussen onze wetenschappers en het publiek.

Je vindt werken in een dynamische omgeving leuk; er gebeurt elke dag wel iets anders op de museumvloer. Ook als het anders loopt dan verwacht, blijf jij rust en kalmte uitstralen terwijl je met je collega’s communiceert om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.

 

Verder

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur verkregen door een opleiding met een didactische richting of natuurwetenschappen/biologie.
  • Je hebt relevante werkervaring in het uitvoeren van onderwijsactiviteiten of educatieve programma’s voor groepen. 
  • Je beschikt hierdoor over uitstekende didactische kwaliteiten.
  • Je hebt kennis op gebied van biologie en biodiversiteit.
  • Je spreekt goed Nederlands en Engels.

Ons
aanbod

  • Een min-max contract voor 16 tot 24 uur per week, voor 12 maanden, waarna verlenging mogelijk is.
  • Het salaris (Educatief Begeleider B, schaal 7 Museum cao) is afhankelijk van ervaring en ligt tussen de  € 2.547,- en € 3.189,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Een tegemoetkoming in de reiskosten en eindejaarsuitkering (3,4%) maken deel uit van je arbeidsvoorwaarden. 
  • Je werkt op roosterbasis, waarbij het aantal te werken uren kan verschillen per week/maand. 
  • Naast schooldagen zal je ook in het weekend,op feestdagen en sporadisch in de avonduren worden ingeroosterd. Werken op deze momenten is voor jou geen enkel probleem en je bent flexibel inzetbaar op meerdere dagen per week.

Solliciteren /
Procedure

Laat ons weten waarom jij als Educatief Begeleider B bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je uiterlijk 21 augustus 2022 te reageren. Maak hiervoor gebruik van dit sollicitatieformulier. Via het formulier kun je je sollicitatiebrief en CV toevoegen.

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Anne van Duijvenbode (anne.vanduijvenbode@naturalis.nl) of Gijs Valk (gijs.valk@naturalis.nl). Voor informatie over de procedure kun je terecht bij de afdeling P&O via sollicitaties@naturalis.nl.

Het werk van Naturalis is belangrijk voor iedereen. We zijn daarom niet alleen voor diversiteit in de natuur, maar zoeken ook diversiteit op de werkvloer. Kom jij ons team versterken?

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.