Collectiebeheerder ARISE

Scagliola / Brakkee Atrium Neutelings Riedijk Architects

Vanuit het innovatieve ARISE programma gaan we alle meercellige soorten flora en fauna in Nederland identificeren. Wil jij bijdragen aan de vorming van deze uiteenlopende collectie door deze in beheer te nemen?

Voor een maximale periode van 3 jaar zoeken wij een Collectiebeheerder ARISE (32 - 36 uur per week).

Een
korte introductie

De functie maakt deel uit van NIEBA ARISE (Netherlands Infrastructure for Ecosystem and Biodiversity Analysis: Authoritative and Rapid Identification System for Essential biodiversity informatie), een programma gefinancierd door NWO in het kader van de Nationale Roadmap for Large-Scale Research Infrastructure. Dit programma is gericht op het tot stand brengen van een unieke “integrale” infrastructuur voor de detectie en interpretatie van soorten met digitale sensoren en environmental DNA. Het doel van ARISE is diensten te innoveren en te bouwen om zo ​​snelle identificatie van soorten mogelijk te maken op basis van verschillende bronnen zoals specimens, DNA, geluidsopnamen, fotografische beelden en radarinformatie. Dit zal worden bereikt door gebruik te maken van recente ontwikkelingen op het gebied van DNA-sequencing-technologieën (bijv. het opzetten van pijplijnen voor DNA-sequencing met hoge doorvoer) en machinaal leren (bijv. identificatie van soorten door middel van beeld- en geluidsherkenning). De binnen ARISE te bouwen diensten zullen soortenherkenning en biodiversiteitsmonitoring toegankelijk maken voor onderzoekers, industrie, beleidsmakers en burgers. Het direct beschikbaar hebben van dergelijke kennis zal de toekomst van biodiversiteit en onze planeet bepalen.

Wat
ga je doen?

In deze functie werk je mee aan het NIEBA ARISE programma, waarmee we alle meercellige soorten flora en fauna in Nederland willen identificeren. Zo draag jij ook bij aan het moleculaire biodiversiteitsonderzoek van Naturalis. In ons ARISE programma werk je met samples van diverse aard, van vers verzamelde planten en dieren tot herbarium en museum materiaal.

Jij zorgt ervoor dat het proces van ontvangst van alle samples tot het laboratorium- en collectie- klaar maken goed verloopt. Aangezien we aan het begin van het project staan, ga jij dit proces helpen opzetten. Jij organiseert de werkzaamheden van jou en je twee collega’s, die voornamelijk bezig zullen zijn met het afnemen van monsters en het registreren en fotograferen hiervan. Jij onderhoudt de contacten met alle verzamelaars die vanuit heel Nederland materiaal aanleveren en je faciliteert hen. Samen vormen jullie een team dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Dit zien we terug in de correcte verwerking van de specimens en de weefselmonsters, in de vastgelegde data en in jouw rapportages over de resultaten. Jij bent een spin in het web richting de vele veldverzamelaars en de collectiebeheerders en lab medewerkers binnen Naturalis en Westerdijk.

Profiel
en functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collectiebeheerder met onderstaande ervaring en kwaliteiten:

  • Beschikt over HBO werk- en denkniveau met een relevante opleiding (bijv. biologie, analist).
  • Heeft ervaring met data verwerkingssystemen (Excel, collectieregistratie).
  • Is in staat om teamwerkzaamheden te coördineren en administreren.
  • Heeft kennis van biologische systematiek, bij voorkeur van entomologie.
  • Heeft kennis van laboratorium technieken zoals DNA extractie, PCR, en diverse NGS platformen.
  • Werkt zorgvuldig, procesmatig en oplossingsgericht.
  • Beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

De
afdeling

De afdeling Collectiemanagement bestaat uit de collectiebeheerders die de Naturalis collectie beheren, in samenwerking met de afdelingen Collectiebureau en Collectie Informatie binnen de sector Collectie.

Ons
aanbod

Een functie in een dynamische en fascinerende werkomgeving. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. Het salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen € 2.634,- en € 3.370,- bruto per maand op basis van 36 uur. De aanstelling geschiedt in eerste instantie voor de duur van een jaar, waarna verlenging tot de mogelijkheden behoort. Dit betreft een tijdelijke functie met een aanstelling bij Naturalis tot maximaal drie jaar.

Informatie
en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Steven van der Mije (steven.vandermije@naturalis.nl) en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (sollicitaties@naturalis.nl). 
Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als collectiebeheerder ARISE bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je uiterlijk 21 juli 2021 te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier

Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt. Bij indiensttreding dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te worden overlegd.  Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.