Afdelingshoofd Laboratoria

.

Als Afdelingshoofd Laboratoria ben je eindverantwoordelijk voor alle laboratorium- en bioinformatica werkzaamheden ten behoeve van (onderzoeks-) projecten binnen het instituut en het professionaliseren daarvan. 

Naturalis is op zoek naar een Afdelingshoofd Laboratoria (32-36 uur per week).

 

Wat
ga je doen?

In de functie van afdelingshoofd Laboratoria ben je eindverantwoordelijk voor alle laboratorium en bioinformatica werkzaamheden ten behoeve van (onderzoeks-)projecten binnen het instituut en het professionaliseren daarvan. Je coördineert de dagelijkse werkzaamheden en stuurt daarbij 12 medewerkers aan. Je realiseert de uitvoering van het overeengekomen laboratorium beleid en de doelstellingen voor de laboratoria. Je waarborgt een optimale inrichting van de laboratoria, de processen en de infrastructuur. De komende jaren bouwt Naturalis, samen met partners, aan de nationale onderzoeksinfrastructuur ARISE. Hiervoor zullen veel van de lopende genetische workflows en de huidige infrastructuur van de Naturalis laboratoria moeten worden aangepast en opgeschaald.

 

Profiel
en functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een leidinggevende met 3 tot 5 jaar ervaring als manager of coördinator en een HBO/ academisch werk- en denkniveau met een relevante opleiding. Je bent voortdurend en aantoonbaar bijgeschoold in laboratorium ontwikkelingen, Quality Control, meettechnieken en procestechnologie. Je hebt minstens 5 jaar ervaring met moderne laboratorium technieken (DNA- sequencing technieken/CT-scanning/LM/SEM/TEM etc). Je hebt een visie op de belangrijkste ontwikkelingen en uitdagingen in laboratoria en bent, op basis van inhoudelijke affiniteit, in staat om gedragen beslissingen te nemen en een gesprekspartner voor medewerkers te zijn. Je bent in staat de medewerkers te begeleiden en te coachen en bent gericht op samenwerking en verbinding. Je bent ervaren in procesmatig en projectmatig werken en de aansturing van veranderprocessen. Vanzelfsprekend heb je kennis van ARBO-, milieu- en veiligheidsrichtlijnen en beheers je de Engelse taal uitstekend.
 

De
afdeling

Onze laboratoria hebben een breed aanbod aan faciliteiten voor moleculair, morfologisch en geologisch onderzoek. Het team bestaat uit 10 gespecialiseerde research analisten en 2 bioinformatici die, samen met een grote groep stagiaires, zeer divers wetenschappelijk onderzoek ondersteunen. Via onderstaande link vind je meer informatie over onze laboratoria en onderzoek: Naturalis research & labs

 

Ons
aanbod

Een functie in een dynamische en fascinerende werkomgeving. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. Het salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen € 3.744,-- en € 5.214,--  bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 12 van de museum CAO). De aanstelling geschiedt in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging met een vast contract behoort tot de mogelijkheden. 
 

Informatie
en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Maaike van de Kamp-Romijn (maaike.vandekamp-romijn@naturalis.nl) sectordirecteur Onderzoek & Onderwijs en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (sollicitaties@naturalis.nl). 

We vragen je uiterlijk 19 april 2021 te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier. De eerste gesprekken zullen naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in de weken 17 en 18. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt. 

Bij indiensttreding dient een Verklaring Omtrent Gedrag te worden overlegd. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.