Opleider educatieve activiteiten

Eind augustus opent Naturalis een nieuw museum, met daarin een volledig vernieuwd educatief aanbod. Het aanbod omvat onder andere inloopactiviteiten en demo’s voor families en 14 schoolprogramma’s voor leerlingen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Bij alle activiteiten staan onderzoekend leren, echtheid en wetenschapswijsheid centraal. De activiteiten gaan uitgevoerd worden door een team van publieksbegeleiders, educatieve begeleiders en educatieve vrijwilligers (in totaal ongeveer 100 mensen). Een deel van deze begeleiders heeft ervaring, maar een groter deel wordt nieuw aangenomen.

Voor de afdeling Educatieve Ontwikkeling zoeken wij een tijdelijke
Opleider educatieve activiteiten 
24 uur per week
 

Taken
en verantwoordelijkheden

Als opleider educatieve activiteiten vorm je samen met onze didactisch ontwikkelaar en opleider het opleidingsteam voor de training van de educatieve activiteiten in het nieuwe museum, zowel in de aanloop naar de opening als in de eerste periode. Je werkt concreet aan: 

  • Ontwikkeling van trainingsprotocollen voor educatieve begeleiders, publieksbegeleiders en educatieve vrijwilligers; 
  • Planning en organisatie van trainingen; 
  • Uitvoering van trainingen op didactisch, pedagogisch en organisatorisch gebied in de context van ons museum; 
  • Observeren en feedback geven van begeleiders bij uitvoer van activiteiten in het museum

Profiel
en functie-eisen

Je vindt leren leuk en belangrijk, of dat nu op school, in het museum of thuis plaatsvindt. Je staat bekend als iemand die vol enthousiasme mensen motiveert en meeneemt. Je weet van aanpakken en beschikt over gedegen vaardigheden op didactisch-, pedagogisch- en organisatorisch gebied en kunt deze kennis omzetten in effectieve trainingen. Je hebt ervaring in natuur- en wetenschapseducatie en met het begeleiden van een variëteit aan educatieve gebruikersgroepen (families en leerlingen in basis- en voortgezet onderwijs). Vanzelfsprekend  onderschrijf je de educatieve missie en visie van Naturalis. 
Je hebt een HBO+ werk- en denkniveau, aangevuld met een opleiding in een relevant vakgebied, waarbij affiniteit met biologie en/of geologie een absolute pré is. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en werkt graag nauw samen met collega’s om als team het beste resultaat te behalen.

Het
aanbod

Naturalis biedt een fascinerende en maatschappelijk relevante werkomgeving met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Wij bieden een dienstverband voor 24 uur per week tot 1 maart 2020 en een salaris tussen de € 2.771,- en € 3.627,- bruto per maand (schaal 9 Museum cao) op fulltime basis. Voor de reiskosten woon-werk, bieden wij een vergoeding van 12,5 cent per kilometer (maximaal 45 km enkele reis per dag).
 

Start
dienstverband

Bij voorkeur per 1 juni 2019 (uiterlijk 1 juli), waarbij een flexibele inzet in deze maanden mogelijk is.
De trainingen voor de begeleiders starten op 1 augustus.
 

Informatie
en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij Welmoet Damsma, didactisch Ontwikkelaar en Opleider (06-80110751). Voor procedurele informatie kun je contact opnemen met de afdeling P&O (071-7519191). 
Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als Opleider educatieve activiteiten bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je uiterlijk 16 april te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 22 april 2019. 

Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld