Spotlight op onze experts

Auke-Florian in LiveScience

Tijdens de Spotlights van Naturalis delen onze experts de nieuwste kennis, ze nemen echte collectiestukken mee en praten vol passie over hun werk in het museum.

Locatie
LiveScience
Leeftijd
Vanaf 8 jaar
Prijs
Gratis

Kijk mee
naar de spotlights

DatumSpotlight
Zondag 28-04Naturalis heeft een enorme collectie, waaronder een herbarium met planten. Planten hebben een grote rol gespeeld bij veel van het voedsel dat we nu eten. Marieke Hendriksen heeft 'Het grote dropboek' geschreven en zal in haar spotlight meer vertellen over de geschiedenis van drop. Lees hier meer.
Donderdag 02-05In Nederland komen veel verschillende planten- en diersoorten voor. Om de verschillende soorten te herkennen legt Annabelle de Vries een bibliotheek aan met DNA van Nederlandse plantensoorten. Op deze manier kan zelfs bij kleine fragmenten een plantensoort worden herkend.
Vrijdag 03-05Vandaag wordt er door ons team van preparateurs een wasbeerhond geprepareerd in LiveScience. De Japanse wasbeerhond (tanuki) speelt een bijzondere rol in de cultuur van Japan. Casper Westelaken vertelt er in zijn spotlight meer over.
Zaterdag 04-05Yasmin Grooters werkt in het dinolab als preparateur en heeft dino's opgegraven in de Verenigde Staten. Hoe is het om aan zulke oude dinofossielen te werken? Stel al je dinovragen aan Yasmin in de spotlight.
Zondag 05-05Rob van den Berg is geoloog en collectiebeheerder van de stenen, mineralen en meteorieten van Naturalis. Tijdens zijn spotlight vertelt hij hoe je een meteoriet herkent en wat voor meteorieten we in de collectie van Naturalis hebben.
Donderdag 09-05Robin van Dijk is onlangs voor haar onderzoek naar plankton meegeweest op een expeditieschip naar Antarctica. Hoe is het om een weken op zo'n schip te werken en leven? Robin deelt haar ervaringen in de spotlight.
Zaterdag 11-05Esmee Winkel is botanisch tekenaar bij Naturalis. Hoe komt een wetenschappelijke tekening tot stand? Esmee laat het je stap voor stap zien tijdens haar spotlight.
Zondag 12-05Willem Renema doet onderzoek naar foraminiferen. Ondanks dat je foraminiferen op onze stranden kan vinden, zijn ze met het blote oog moeilijk te vinden. Wil je meer leren over deze raadselachtige organismen? Sluit dan aan bij deze spotlight.