NCB Naturalis

Stel je vraag

Heb je een moeilijke natuurvraag? Of iets bijzonders gevonden? Vraag Naturalis om je te helpen.

Heb je zelf iets bijzonders gevonden en wil je weten wat het is? Of heb je een natuurvraag waarop het antwoord niet zomaar op internet of in boeken te vinden is? Dan kun je terecht bij het Natuur Informatie Centrum van Naturalis. Je krijgt snel antwoord als je een bericht stuurt naar nic@naturalis.nl. Je kunt ook zelf op zoek naar het antwoord op je vraag: op natuurinformatie.nl vind je vijfduizend artikelen over allerlei natuuronderwerpen en verschillende determinatiesleutels.

Natuur op spreekuur

Naturalis organiseert elke maand op een woensdagmiddag Natuur op Spreekuur. Iedereen is dan welkom met vondsten uit de natuur. Deskundigen van Naturalis brengen schelpen, botten, stenen en fossielen op naam en beantwoorden vragen. De toegang is gratis (bezoek aan zomerprogramma is niet inbegrepen). Als je je bezoek wil combineren met een bezoek aan de tentoonstelling GIF!, dan raden we je aan om vooraf tickets te bestellen.

De datum van het eerstvolgende spreekuur is woensdagmiddag 18 juli 2018, van 14.00 tot 16.00 uur in de Regentenkamer (nabij de entree).