Lesmateriaal schooljaar 2018/2019 - Naturalis Biodiversity Center

NCB Naturalis

Lesmateriaal schooljaar 2018/2019

Naturalis bouwt een nieuw museum en is vanaf maandag 3 september 2018 gesloten. Tijdens het schooljaar 2018/2019 kun je daarom geen schoolbezoek brengen aan Naturalis. Bekijk hieronder wat we wel voor je kunnen betekenen.

Programma’s voor in jouw klas

Tijdens de sluiting bieden we educatief lesmateriaal aan voor in de klas. Dit aanbod vind je vanaf deze zomer op deze pagina.

Online lesmateriaal

Verwonderwereld (4 t/m 12 jaar)

In de digitale verwonderwereld kunnen jouw leerlingen veel ontdekken over de natuur. Interactief en spelenderwijs. Zo duiken ze in de wereld van de dino’s, of leren ze van alles over de bijen.


Natuurwijzer

De Naturalis Natuurwijzer is ons online platform waarop leerlingen steeds meer kunnen leren en ontdekken over de natuur. Mooie beelden, weetjes en interessante verhalen van onze onderzoekers. Handig bij het werken aan een spreekbeurt of projecten over de natuur! De Natuurwijzer groeit dagelijks; medewerkers en onderzoekers van Naturalis vullen de site steeds verder aan met leuke en leerzame informatie.


Wanneer weer open?

Vanaf het schooljaar 2019/2020 is het nieuwe Naturalis geopend met een prachtig nieuw museum, een vernieuwd aanbod schoolprogramma’s voor basis- en voortgezet onderwijs, nieuwe workshopruimtes en mooie zaalprogramma’s. Vanaf maandag 3 september geven we je op deze pagina alvast een indruk!

Opengewerkte structuren van beton en glas zorgen voor een zee van licht in het atrium.