NCB Naturalis

Agenda

Een overzicht van alle events van Naturalis.

Terug naar agendaoverzicht
Debat

Het Groene Verkiezingsdebat

Datum 19-02-2017
Tijd
  • 15:00 - 17:00
Locatie Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam
Prijs €5
Voor wie Volwassenen

Tijdens ‘Het Groene Verkiezingsdebat’ krijgen woordvoerders van de politieke partijen die vertegenwoordigd zijn in het parlement de kans om voor een breed publiek de degens te kruisen over de beleidsvoornemens op het gebied van duurzaamheid, milieu en natuur. Enkele groene experts uit onderzoek en bedrijfsleven verzorgen korte inleidingen op een aantal thema’s, zoals biodiversiteit, natuurbeheer, dierenwelzijn en landbouw. Dit zijn Louise Vet, professor Evolutionaire Ecologie (WUR) en directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW). EnJohan van de Gronden, bestuurslid IUCN NL. De presentatie van het debat ligt in handen van Jort Kelder.

De kern van het debat draait om de vraag:'Gaat Nederland de komende regeringsperiode ook ten groene veranderen?'. In vrijwel alle verkiezingsprogramma’s staan ambities over thema’s als duurzaamheid, natuurbeheer, klimaat, grondstoffen, energie. Maar hoe concreet en ambitieus zijn de ideeën van de politici? Willen de partijen het ook echt, of zijn het mooie woorden die bij de eerste economische tegenwind weer verwaaien? Dit is de kans om te horen wat politici echt willen doen voor de toekomst van de natuur.

Naturalis Biodiversity Center is het nationale onderzoekscentrum op het terrein van de biodiversiteit en het Rijksmuseum voor natuurlijke historie. IUCN NL is de Nederlandse tak van de International Union for Conservation of Nature, ‘s werelds grootste en oudste unie voor natuurbescherming.

Koop je ticket voor €5 (inclusief drankje).

Aanwezige partijen

PvDA Kirsten van den Hul
SP Eric Smaling
GroenLinks Suzanne Kröger
D66 Stientje van Veldhoven
Partij voor de Dieren     Esther Ouwehand
VVD Remco Dijkstra
50PLUS Theun Wiersma
CDA Agnes Mulder