Alles op een rij
over de tijdelijke sluiting

Naturalis is tijdelijk gesloten
Naturalis volgt het beleid van de Rijksoverheid wat betreft het coronavirus (COVID-19). Daarom is ons museum tot en met maandag 6 april 2020 gesloten. We hopen je snel daarna weer te kunnen ontvangen.

Is Naturalis open?
In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus sluit Naturalis de deuren voor het publiek tot en met 6 april.

Wanneer gaan jullie weer open?
Vooralsnog geldt het landelijke beleid dat Naturalis gesloten is tot en met 6 april. 

 Ik heb in de periode tot en met 6 april een ticket geboekt, wat nu?
Uiteraard zien wij je na 6 april  graag weer in Naturalis, daarom kun je kosteloos je ticket omboeken. Heb je je ticket online geboekt en een account aangemaakt dan kun je je ticket(s) zelf omboeken. Heb je je tickets zonder account aangeschaft, neem dan contact op met onze klantenservice via tickets@naturalis.nl. Onze medewerkers boeken met plezier je tickets om naar een door jou gewenste datum. Weet je nog niet wanneer je Naturalis wil bezoeken? Dan boeken wij je ticket om naar 31 december 2020. Wanneer je later dit jaar besluit op welke dag je Naturalis wilt bezoeken, dan kun je contact opnemen via  tickets@naturalis.nl. Wij boeken dan het ticket om naar de gewenste datum. Of kom simpelweg met dit ticket naar de servicebalie in het museum op de dag van bezoek. Voor overige vragen helpen wij u ook graag via tickets@naturalis.nl.

Gaan evenementen, activiteiten, educatieve programma’s en dergelijke wel door?
Alle activiteiten en evenementen zijn tot en met 6 april 2020 geannuleerd. Met alle partijen die een reservering hebben lopen in het museum in deze periode is inmiddels contact opgenomen, 

Is het restaurant wel open?
Nee, ook het restaurant (en de museumwinkel) zijn gesloten. 

Alles op een rij
voor een goed voorbereid museumbezoek

Wat zijn de openingstijden van het museum?
Wij zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Zijn jullie ook op feestdagen geopend?
Ja, wij zijn bijna alle feestdagen open. We zijn alleen gesloten op Koningsdag (27 april), Leids ontzet (3 oktober) en Eerste Kerstdag (25 december).

Wat is jullie reguliere toegangsprijs?
Onze reguliere toegangsprijs bedraagt €16 per persoon voor bezoekers vanaf 4 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.

Moet ik van te voren een ticket online kopen?
Dat is niet noodzakelijk, maar wel mogelijk via tickets.naturalis.nl. Er kunnen ook tickets bij de servicebalie of via één van onze ticketzuilen in het museum gekocht worden.

Ik kan me herinneren dat jullie bij T. rex in Town tijdsloten hadden, is dat nu weer het geval?
Nee wij hebben geen tijdsloten in het nieuwe museum, je kunt komen wanneer je wilt. Als je online al een ticket geboekt hebt, ben je welkom op de geselecteerde dag.

Ik heb tickets gekocht via internet, maar er is iets tussen gekomen, kan ik de datum verplaatsen?
Ja, dit is mogelijk. Heb je een account aangemaakt dan kun je tot één dag voor je bezoek zelf je ticket(s) omboeken.  Ben je op de dag zelf verhinderd, of heb je geen account, neem dan contact op met onze klantenservice. Helaas, wij kunnen online aangeschafte tickets niet terugnemen. 

Hanteren jullie groepskorting?
Nee, wij hanteren geen groepskorting.

Is het bezoek met een Museumkaart gratis?
Ja, met een Museumkaart kun je ons museum gratis bezoeken.

Is het bezoek met een BGL VIP-KAART gratis?
Ja, met een BGL VIP-KAART kun je ons museum gratis bezoeken.

Krijgen mindervaliden en blinden gratis toegang of korting?
Mindervaliden en blinden krijgen geen gratis toegang of korting. Begeleiders daarentegen mogen wel gratis naar binnen, zij kunnen zich hiervoor melden bij de servicebalie in het museum.

Zijn er ook rolstoelen beschikbaar?
Ja, je kunt bij binnenkomst een medewerker aanspreken, zij halen dan één van onze gratis leen-rolstoelen voor je.  

Kan ik een Museumkaart kopen aan de kassa?
Ja, dat is mogelijk. Je kunt daarmee het museum direct bezoeken. Wel is het belangrijk om deze kaart na je bezoek zo snel mogelijk online te registeren, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken.

Kan ik bij jullie een kinderfeestje vieren?
Het vieren van een kinderfeestje bij Naturalis is op dit moment niet mogelijk. Je bent uiteraard van harte welkom om met een (kinder)groep het museum te bezoeken. Het eigenhandig organiseren van kinderpartijtjes, met bijbehorende meegebrachte consumpties, is echter niet toegestaan.

Mag ik foto's maken in het museum?
Ja, dat mag. Maar zonder flits, statief of grote lens. En foto's, video- en filmopnamen mogen alleen voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden worden gebruikt.

Is mijn oude vrijkaartje nog geldig?
Ja, als er geen vervaldatum op de voucher staat is hij nog gewoon geldig.

Mag ik mijn huisdier meenemen?
Nee, je geliefde viervoeter moet thuisblijven. Maar geleidehonden zijn wel toegestaan.

Hebben jullie een parkeerterrein en zo ja, wat zijn de parkeerkosten?
Ja, wij hebben een parkeerterrein aan de Mendelweg. De parkeerkosten bedragen €7,50 per dag. Het is niet mogelijk om per uur te betalen. Dit geldt ook voor onze mindervalidenparkeerplaatsen. 

Hebben jullie oplaadpunten voor elektrische auto's?
Opladen van elektrische auto's is nog niet mogelijk. Wij hopen dit binnenkort gerealiseerd te hebben. 

Wat als de parkeerplaatsen vol zijn?
Wanneer de parkeerplaatsen vol zijn verwijzen we door naar parkeergarage 'Morspoort', op 10 minuten loopafstand van het museum. We kunnen ook het parkeerterrein aan de Haagweg aanbevelen, vanuit daar brengt een cityshuttle-busje je gratis naar Naturalis (en andere locaties in de binnenstad). 

Kan ik vanuit Naturalis ook makkelijk een ander museum bezoeken?
Helaas rijdt de OV-museum lijn niet meer, er zijn wel andere OV mogelijkheden. Lopend of met de fiets zijn de andere musea makkelijk te bereiken.

Vanaf welke leeftijd is het museum leuk en leerzaam voor kinderen?
Voor elke leeftijd is er wel iets leuks te ontdekken, of je nu 1 of 100 bent. Jonge kinderen vinden het prachtig om de namen van de dieren in zaal 'Leven' met hun ouders op te noemen. In de zaal LiveScience is er een boekenhoek voor de jongsten. In 'Workshop Toen' staat in het weekend en tijdens vakanties een dino-speelwereld opgesteld. De zaal 'de Verleiding' is niet zo pikant als hij klinkt: het gaat ook over baby-dieren, wat onze jongste bezoekers erg zal aanspreken. En in de zaal IJstijd kunnen ze door kijkers over een miniatuurlandschap kijken. Verder zijn er in het weekend in verschillende zalen ook vraagkasten geopend, waar onze medewerkers op elk leeftijdniveau uitleg geven over natuurobjecten die je ook echt aan mag raken, bijvoorbeeld voelen hoe zacht het vachtje van een ijsbeer is. daarnaast hebben we verschoon-mogelijkheden op de 1e en 9e verdieping, mogelijkheden om privé te kolven, buggy-parkeerplaatsen, en een kinderhoek in het restaurant.

Wat is het borstvoedings-beleid?
Borstvoeding is natuurlijk en gezond en bij ons zonder bezwaar mogelijk. Voor het kolven hebben we verschillende ruimtes om privé te zitten. Vraag één van onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Mag er gerookt worden in Naturalis?
Nee, Naturalis is een familiemuseum. Daarom is niet alleen het museum, maar ook de omgeving rookvrij. Voor de rokers (ook e-sigaretten) hebben we buiten speciale, overkapte, gedeeltes ingericht, op ruime afstand van de ingangen. Natuurlijk kun je na je rookpauze weer naar binnen op vertoon van je ticket.

Ik heb een VVV-cadeaukaart, kan ik hiermee betalen in Naturalis?
Ja, dat kan. Maar houdt er wel rekening mee dat we bij papieren VVV-cadeaukaarten geen wisselgeld terug kunnen geven.

Kan ik ook betalen met een American Express Creditcard?
Nee, dat kan helaas niet. Visa, Maestro, pinpassen en contant geld worden wel geaccepteerd.

Antwoord
niet gevonden?

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem dan contact op met onze klantenservice