Verplichte tickets
met starttijd

Bestel je tickets online

Naturalis is weer geopend. Uiteraard staat de veiligheid van onze bezoekers en onze medewerkers voorop. Om de 1,5 meter afstand te garanderen, ontvangen we onze bezoekers gespreid over de dag. Tevens ontvangen we een beperkt aantal bezoekers per dag. Daarom is het noodzakelijk vooraf een ticket met starttijd te bestellen. Je museumbezoek start binnen het gereserveerde half uur.  De eindtijd van je bezoek bepaal je zelf.

Tickets

Bizon in zaal Leven
Kinderen in de zaal De verleiding

Wat even
niet meer kan

Aangepaste huisregels

De zaal De vroege mens is helaas tijdelijk gesloten. Door de beperkte toegankelijkheid van de liften en de aangepaste routing in deze periode niet mogelijk om buggy of kinderwagen mee te nemen. De lift is uitsluitend toegankelijk voor mindervaliden. We vragen aan onze bezoekers een mondkapje te dragen. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kun je momenteel alleen bij ons restaurant terecht voor eten en drinken 'to go' (dagelijks vanaf 12:00 tot 17:00). Het is helaas niet toegestaan om te eten en drinken in ons gebouw

Huisregels

Homo erectus in de zaal De vroege mens
Glaskroon Naturalis

Route
door het museum

Volg de nieuwe route

We gebruiken gedurende deze periode de deuren aan de Darwinweg (de stationszijde) als ingang. De deuren aan de Mendelweg (de parkeerzijde) worden gebruikt als uitgang. Om de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren volg je de vaste route door het museum en het eenrichtingsverkeer in de zalen. De gele bewegwijzering geeft de route aan, en onze publiekbegeleiders helpen je graag.

Een pauw in de zaal De dood

Aangepaste
activiteiten

Van alles te beleven

We hebben enkele ruimtes gesloten en sommige tentoonstellingsdelen staan uit. Toch is er nog genoeg te zien en te doen in Naturalis. Neem bijvoorbeeld de expeditiekaart mee en ga met de natuur op reis. Je pakt ‘m gratis mee bij de ingang. In de zaal LiveScience ontdek je waarvoor onze medewerkers microscopen gebruiken tijdens Let's go micro! Tijdens de demonstratie Geode kraken zie je hoe je amethist-kristallen in een Braziliaanse mijn vindt.

Museum

Jongen in de schatkamer van de zaal Aarde

Veelgestelde vragen
en antwoorden

Antwoord op je vragen

Moet ik een mondkapje dragen in Naturalis? Ja, de veiligheid van onze bezoekers staat op nummer één, daarom vragen we al onze bezoekers een mondkapje te dragen. Net als onze medewerkers.  Heb je nog andere vragen aan Naturalis over je bezoek in coronatijd?  Wij helpen je graag. 

Veelgestelde vragen

Olifant in zaal Leven
Familie bij reuzenhert in de zaal De ijstijd