De verleiding

zaal verleiding

In De verleiding draait alles om voortplanting in de natuur. Elkaar het hof maken, paren en zorgen voor het nageslacht, komen speels aan de orde.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan ons nieuwe museum. Maar we zijn er bijna! Vanaf 31 augustus is het nieuwe Naturalis, inclusief De verleiding, geopend.

De natuur
geeft zich bloot

Bij verleiden draait alles om de zintuigen. Hoe aantrekkelijk ruikt de urine van een giraffenvrouwtje? Of met welke kleuren lokt een bloem een bij? Als de paring is geslaagd, wat gebeurt er daarna? Zorgen de ouders voor hun kroost, of juist niet? En de daad zelf; welk gereedschap hebben planten en dieren daar eigenlijk voor? Voor wie dat wil is hier van alles over te vinden. In De verleiding geeft de natuur zich bloot.

Bestuiving door een bij

Het idee
achter De verleiding

Al talloze keren is het onderwerp voortplanting in musea wereldwijd tentoongesteld. Maar nog nooit zoals in het nieuwe Naturalis. In het frivole ‘warenhuis van de liefde’ is plek voor een vrolijke uitstalling van wat planten en dieren op het gebied van de liefde in de aanbieding hebben. Met een rijk assortiment aan echte objecten, illustraties en spelletjes is De verleiding een lust voor het oog en prikkelt het de zintuigen.

Het hoogtepunt
van De verleiding

Een echt hoogtepunt in deze zaal is nauwelijks te benoemen. Het is een doorlopende ontdekkingsreis langs verrassende weetjes over voortplanting in de natuur. Volg je neus, ogen en oren, en verbaas je over de gekste verhalen. Welk dier legt de kleinste eitjes? Of heeft de grootste penis? Hoe ziet het geboortekaartje van een wandelende tak eruit? Of ontwerp zelf het perfecte vogelnest. Dit warenhuis verlaat je pas wanneer je het van onder tot boven hebt bekeken.

Struisvogel

Vanaf 31 augustus
zijn we open!

Het gebouw van Naturalis ziet er vanaf de buitenkant al bijna klaar uit. Maar binnen zijn we nog volop bezig met de inrichting van het museum. We kunnen niet wachten om alle mooie zalen te laten zien. Vanaf 31 augustus zijn we weer open en we hopen je dan snel tegen te komen.

inside naturalis