Van onschatbare waarde 200 jaar Naturalis

De kaapse leeuw

Slechts tweehonderd dagen zijn ze te bewonderen, vijfentwintig absolute topstukken uit de collectie van Naturalis. Onder andere de Darwinvinken, uitgestorven Kaapse leeuw en de Diepenveen meteoriet staan in deze tijdelijke tentoonstelling die je als liefhebber van natuurhistorie gezien moet hebben. De nieuwe tentoonstelling is te bewonderen vanaf 30 september 2020 tot en met 17 april 2021.

Bestel je tickets online

De tentoonstelling Van onschatbare waarde - 200 jaar Naturalis is vanaf woensdag 30 september geopend. Bestel de verplichte tickets met starttijd altijd voor bezoek.

Tickets

Hoogtepunten
van verzamelen

In de jubileumtentoonstelling tonen we vijfentwintig absolute topstukken uit onze collectie. Deze bijzondere objecten zijn vaak voor het eerst te bewonderen. De quagga bijvoorbeeld of het oudste herbarium ter wereld, het En Tibi. Samen werpen ze licht op de indrukwekkende geschiedenis van Naturalis.

En Tibi

Naturalis bestaat
200 jaar

Op 9 augustus 2020 was het 200 jaar geleden dat koning Willem I ‘s Rijksmuseum van Natuurlijke Historie oprichtte. De collectie groeide uit tot een natuurhistorische schat met meer dan veertig miljoen objecten; de basis van ons wetenschappelijk onderzoek en een inspiratiebron voor jong en oud.

Alles over het jubileum 

Bijzondere
portretten

Raymond Rutting maakte prachtige portretten van bijzondere Nederlanders met hún favoriete natuurhistorische schat. Bureau Voorlichting filmde de verhalen van de bijzondere Nederlanders terwijl ze met hun object geportretteerd werden. De bijzondere Nederlanders vertegenwoordigen ons land in de volle breedte: jong en oud, natuur- én cultuurliefhebbers, experts, schrijvers, acteurs, sporters, tv-personalities en meer. Zo ging (tv-)kok en kookboekenschrijfster Yvette van Boven op de foto met het alleroudste herbarium ter wereld, het En Tibi; een boek vol kruiden en bijvoorbeeld ook de oudst bewaarde tomaat. Astronaut André Kuipers koos de Diepenveenmeteoriet.

Yvette van Boven met En Tibi
Jochem Myjer met Olifantsvogel ei