De aarde

Vulkaan Hawaii

De zaal De aarde is een ode aan de enorme kracht van onze planeet: scheppend en gevend, maar ook vernietigend. Hier reis je langs plekken waar die kracht zichtbaar en zelfs ook voelbaar is.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan ons nieuwe museum. Maar we zijn er bijna! Vanaf 31 augustus is het nieuwe Naturalis, inclusief De Aarde, geopend.

Beleef de kracht
van De aarde

Vulkanen op Hawaii, aardbevingen in Japan, een steengroeve in Brazilië en zelfs de plek waar IJsland in tweeën scheurt. Sensationele panoramafoto’s langs de wand geven het gevoel dat je echt op die plekken bent. En op elke locatie ontmoet je ‘medereizigers’,  die rondtoeren in een Volkswagenbusje, motor of camper, of in een vakantiehuisje logeren. Zij delen hun ervaringen en laten daarmee zien waartoe de aarde in staat is.

Vulkaan IJsland
Hawaii bus

Het idee
achter De aarde

4,6 miljard jaar oud is ze, de aarde waarop wij leven. Maar nog geen dag heeft ze stilgestaan. Diep van binnen is er van alles gaande, waardoor de aarde steeds haar gezicht verandert. Alleen gaat het zo langzaam, dat je er bijna niks van merkt. In De aarde gaat het over de gevolgen van plaattektoniek: vulkaanuitbarstingen, aardbevingen en het bewegen van de aardplaten. Sensationeel natuurgeweld dat je zelfs doet beven!

Het hoogtepunt
van De aarde

Aan de hand van een immens panoramadoek – 5 meter hoog en 60 meter lang –  ‘reis’ je langs Hawaii, Japan, Brazilië en IJsland om de rauwe schoonheid van de aarde te beleven. Rauw, omdat geen mens dit landschap heeft beroerd. De schoonheid ervan komt van binnen. Aardse krachten vormen het aardoppervlak, iets om met groot ontzag naar te kijken.

steengroeve brazilie

Vanaf 31 augustus
zijn we open!

Het gebouw van Naturalis ziet er vanaf de buitenkant al bijna klaar uit. Maar binnen zijn we nog volop bezig met de inrichting van het museum. We kunnen niet wachten om alle mooie zalen te laten zien. Vanaf 31 augustus zijn we weer open en we hopen je dan snel tegen te komen.

Binnenkant Naturalis Atrium