Zee vol
activiteiten

Breng je tussen 5 september en 2 oktober een bezoek aan Naturalis? Dan wacht je een zee aan activiteiten! Doe het speciale speurspel met je golf-muts op of meet hoe groot een blauwe vinvis nou eigenlijk is… In onze werkplaatsen word je steeds verrast: de ene dag puzzel je een bruinvisskelet, dan weer onderzoek je het oceaanleven van lang geleden en nu of maak je zelf een kwal.

Bestel tickets

Speurspel Expeditie Oceaan
Activiteiten Werkplaats

Spotlight
op het leven in zee

Loop langs in LiveScience

In LiveScience ontmoet je onze onderzoekers en collectiebeheerder die van alles weten over de onderwaterwereld. Katja Peijnenburg, Werner de Gier, Nicole de Voogd en hun collega’s vertellen over hun bijzonder werk aan plankton, sponzen, vissen en nog veel meer. Op woensdagmiddag zie je hoe we een witsnuitdolfijn restaureren voor de collectie. En kijk eens goed naar de bizarre beesten in de diepzee-vitrine… Wist je trouwens dat de hele begane grond van Naturalis gratis toegankelijk is? Ook de zaal LiveScience. Wil je de rest van het museum ook bezoeken, reserveer dan tickets.

Alle activiteiten

Nicole de Voogd onderzoekt sponzen
LiveScience

Een wolk
van kwallen

Kunstige kwallen

De Deense kunstenaar Veronica Hodges haalt haar inspiratie uit de natuur. Ze maakt spectaculaire installaties van papier. Voor Naturalis ontwierp zij maar liefst 600 prachtige papieren kwallen. Een ode aan de schoonheid van het leven in de oceaan! En de hele maand september te zien in het Atrium.

Meer over de kunstenaar

Kwallen wolk in het Atrium

Dag van de maanvis
17 september

In december 2021 spoelde op Ameland een maanvis van 2 meter bij ruim 1,80 meter aan, een van de grootste maanvissen die ooit aan de Nederlandse kust is gezien. Kom op zaterdag 17 september naar de maanvisdag bij Naturalis. Experts vertellen je alles over deze gigant, die ook wel 'zwemmende kop' wordt genoemd.

Meer maanvis

Maanvis in LiveScience

Ga zelf
op expeditie

Welkom op Water

Planeet Aarde? We kunnen het beter planeet Water noemen, want ⅔ van de aarde bestaat uit oceaan! Het leven in de oceaan is heel belangrijk voor mens en dier. Wist je bijvoorbeeld dat de grootste hoeveelheid zuurstof niet van bomen komt, maar van plankton? Ontdek nog meer over de oceaan en duik zelf online onder.

Duik hier

Visjes in de zee
Angler Fish

Nog wijzer
met de Natuurwijzer

Meer ontdekken

Wat wil jij ontdekken over de natuur? Op natuurwijzer.naturalis.nl word je zeker wijzer! Lees hier alles over de bizarre steenvis, sponzen als medicijn en ander zeeleven. Voor een spreekbeurt of werkstuk, of gewoon uit interesse!

Naar de Natuurwijzer

Koraal
External video URL