Ontdekken in de werkplaatsen

Jongen bestudeert Triceratops-bot

Hier onderzoek je de natuur zelf. Fossielen, botten en schedels: je mag het allemaal aanraken en bestuderen. Net als onderzoekers zoek je zelf antwoorden. Wat ga jij ontdekken? 

Elk weekend en tijdens vakanties van 11.00 tot 16.00 uur (inloop). Geschikt voor alle leeftijden.

Werkplaats Toen
het leven van toen

Heb je wel eens de kies van mammoet of het ei van een dino vastgehouden? In Werkplaats Toen kun je ze zelf onderzoeken. Ga aan de slag als een echte ijstijd- of dino-onderzoeker en achterhaal hoe het leven er vroeger uitzag. Voor onze jongste bezoekers is er een dinowereld om mee te spelen.

Werkplaats Nu
het leven van nu

Heeft een tapir dezelfde botten als jij? Puzzel zelf het echt skelet van een tapir in elkaar en ontdek het antwoord. In Werkplaats Nu verwonder je je over de de natuur van nu. Onderzoek ook schelpen, veren, stenen en zaden. Als je heel goed kijkt, ontdek je meer! Voor onze jongste bezoekers is er een dierenwereld om mee te spelen. Let op: deze werkplaats is vanaf de herfstvakantie geopend.

Werkplaats Ontwerp
ontwerpen naar de natuur

Bonkie is net geboren. Help! Er is gevaar van krokodillen, windvlagen, water, mieren… Hoe overleeft Bonkie zijn eerste jaar? Laat je inspireren door de natuur en ontwerp oplossingen voor Bonkie. Test ze in onze teststations in Werkplaats Ontwerp. Blijft Bonkie drijven? Overleeft hij de hellingbaan? Springt hij op tijd weg voor de mieren? Let op: deze werkplaats is vanaf de herfstvakantie geopend.

Bonkie waait weg
Bonkie ontmoet de mieren