Lezing Richard Dawkins Het verhaal van onze voorouder

Richard Dawkins (foto: Jana Lenzova)

Op dinsdag 19 november spreekt Richard Dawkins in Naturalis Biodiversity Center. Bestaat er een betere plek om te luisteren naar de kennis en passie van ’s werelds bekendste bioloog? Twaalf jaar geleden leverde Richard Dawkins met Yan Wong het standaardwerk over de evolutie: Het verhaal van onze voorouder. Het boek is een pelgrimstocht van vier miljard jaar, die bij de mens begint en eindigt bij de oorsprong van alle leven op aarde. Maar de wetenschap staat nooit stil. Daarom is Het verhaal van onze voorouder nu volledig herzien: op vrijwel elke pagina van de nieuwe editie zijn recente ontdekkingen verwerkt. De verhalen van bijvoorbeeld de mitochondriale Eva, de bonobo en de olifantsvogel zijn aanzienlijk veranderd, zodat dit unieke verslag van de evolutie weer jarenlang gezaghebbend blijft.

 

Locatie
Auditorium
Leeftijd
Alle leeftijden
Prijs
€5

Het verhaal
van onze voorouder

Oorspronkelijke titel: The Ancestor’s Tale
Vertaald door: Bart Voorzanger
Verschenen: 8 oktober 2019
Prijs: €30
ISBN: 978 90 468 2556 3
Aantal pagina's: 848

Richard Dawkins is een Britse evolutiebioloog die wereldberoemd werd met bestsellers als De zelfzuchtige genen en God als misvatting. Over de evolutionaire afstamming van de mens schreef hij het indrukwekkende en alom geprezen Het verhaal van onze voorouder, en als munitie tegen creationisme en intelligent design het zeer toegankelijke Het grootste spektakel ter wereld. De pers over Het verhaal van onze voorouder:

Topinleiding op de evolutie.  - NRC Handelsblad
Een loflied op de kracht van de evolutie en een warm pleidooi voor de eenheid van alles wat leeft.  - De Standaard
Spetterend vuurwerk door Dawkins’ prachtige manier van schrijven. - Financial Times

Boekomslag Het verhaal van onze voorouder
De vroege mens in Naturalis

Programma
19 november

Deuren open: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
Einde: 21.00 uur

De presentatie en begeleiding is in handen van prof. dr. Jelle Reumer, bioloog en voormalig directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij is als hoogleraar paleontologie verbonden aan de Universiteit Utrecht en is gastonderzoeker bij Naturalis. Hij is columnist in Trouw en auteur van diverse boeken op het gebied van evolutie en (stads)natuur. De lezing is Engelstalig. 

Bestel je tickets (inclusief koffie of thee)

Jelle Reumer