Jouw favoriet

Jouw favoriet vitrine

Hoera, Naturalis bestaat 200 jaar! Om dat te vieren openen we onze collectietoren voor één keer. Wat wil jij dat we tentoonstellen in het museum? Verwonder je over drie voorwerpen met een bijzonder verhaal en stem op jouw favoriet.

Locatie
LiveScience
Leeftijd
Alle leeftijden
Prijs
Gratis op vertoon van museumticket

Stemmen maar
november

De Mollen van Heurn, Pistool uit de Waal of een Wittpen-kastje met vuurvlinders...  Wat moeten wij volgens jou van 6 november tot 3 december tentoonstellen in LiveScience? Stem hier. Op 6 november maken we het winnende object bekend via Facebook en deze pagina. Vergeet niet straks weer langs te komen in het museum!

Stem nu

Pistool uit de waal, Wittpen vlinders, Mollen van Heurn

Winnaar oktober
Wilhelmina collectie

De kleine prinses Wilhelmina werd door het overlijden van haar vader in 1890 al op 10-jarige leeftijd koningin van Nederland. Gelukkig nam haar moeder als regentes de meeste regeringstaken van haar over, zodat er tijd overbleef om de jonge koningin goed op haar taken voor te bereiden. Ze ging niet naar een gewone school, maar kreeg privéles van zorgvuldig uitgekozen leraren. Naast vakken als taal en geschiedenis, kwam ook geologie aan bod. Haar mentor liet haar verschillende gesteentes zien en leerde haar hoe ze die kon onderscheiden en benoemen. Met deze introductie tot de geologie begint een levenslange fascinatie bij Koningin Wilhelmina.

Op 10-jarige leeftijd begint ze zelf te verzamelen. Ze koopt nieuwe aanwinsten en krijgt ook dikwijls geschenken om haar collectie mee aan te vullen. Deze collectie van Koningin Wilhelmina ligt nu opgeslagen bij Naturalis. 

Wilhelmina collectie