Martijn Guliker

Martijn Guliker aan het uitleggen in het Dinolab

Op de basisschool werd Martijn al 'Martijn dinosaurus' genoemd en dat is eigenlijk nooit meer veranderd. In 2007 mocht hij voor Naturalis zijn eerste dinosaurus helpen opgraven, Plateosaurus, en nu mag Martijn al sinds 2015 graven en prepareren aan de kudde triceratopsen die Naturalis heeft gevonden in Wyoming, USA. Martijn werkt in het museum in het Dinolab, waar hij aan iedereen wil laten zien hoe je dinobotten tentoonstellingsklaar maakt.

Dinosaurus preparateur fossielen dinolab triceratops paleontoloog

De triceratopsbotten van Naturalis

De triceratopsbotten die Naturalis tussen 2015 en 2019
opgegraven heeft in Amerika worden in het museum,
in het Dinolab, geprepareerd.

De triceratopsbotten van Naturalis zijn onderdeel van de collectie van Natasja den Ouden, maar in het Dinolab worden deze botten eerst klaargemaakt voor onderzoek en uiteindelijk om ze te kunnen laten zien in het museum. Martijn doet dat niet alleen, maar samen met Yasmin Grooters en een bevlogen team van vrijwilligers.

Dit lieve meisje geloofde niet dat ze net zo groot was als een Triceratops-dijbeen
Het Dinolab team bij het eerste skelet dat af is: Triceratops Dirk

Triceratops
Dirk

Het Dinolab team is vooral heel trots op het eerste skelet dat inmiddels al af is: Triceratops Dirk. Dit indrukwekkende dier is al helemaal klaargemaakt door Martijn en zijn collega's en is te vinden op de derde verdieping van Naturalis, bij de andere dino's.

Paleontologen met bot
7 januari 2019

Triceratops tijdlijn Triceratops expeditie

Triceratops, of letterlijk: driehoorngezicht, een iconische dinosaurus. Alweer een tijd geleden, in 2013, deden onderzoekers van Naturalis een bijzondere ontdekking. In Wyoming (Amerika) vonden zij de resten van meerdere Triceratopsen. Nog drie expedities…
Lees meer
Martijn en Yasmin op het dinolab

Dinolab Miljoenen jaren werk

Midden in het museum is iets te zien dat normaal gesproken achter de schermen gebeurt: daar werkt ons Dinolab aan echte dinosaurusbotten. Naturalis heeft in 2013 zes triceratopsen opgegraven in de Verenigde Staten, en in het Dinolab worden deze botten…
Lees meer

In de
media

In december 2021 gaf Martijn een kijkje op zijn werkplek: het Dinolab van Naturalis

  • https://www.youtube.com/watch?v=GBYQeXYUdxY
Naturalis Live: Kijkje in het Dinolab