
Eugène Dubois - arts, paleontoloog en ecoloog - vond in 1891 het schedelkapje van Homo erectus in Trinil (Java, Indonesië). Nog steeds inspireert zijn vondst nieuwe generaties wetenschappers die zich verdiepen in de evolutie van de mens. Onderzoekers van Naturalis willen terug naar Trinil om te ontdekken wat deze vroege mensen deden, hoe ze leefden, wat ze aten - kortom, wie ze waren.
Het belangvan Dubois
Tweehonderdvijftig miljoen Indonesiërs groeien op met het avonturenverhaal van de Limburgse Eugène Dubois, maar in Nederland weten vrij weinig mensen wie hij was: de vinder van de missing link in de evolutie naar de rechtopstaande mens, Homo erectus. In de zesde en laatste aflevering van De Toren zoomen Frank Wesselingh en José Joordens in op Eugène Dubois en zijn vondsten. Lees hier meer over het werk van Frank en José.
Lang leve José Joordens
Frank Wesselingh en de schelp van Dubois
Topstukschedelkapje van Dubois
In de zesde aflevering van De Toren speelt het schedelkapje van Homo erectus een hoofdrol. Lees meer over deze vondst van Eugène Dubois op Naturalis Topstukken.


Kennisplatformdetoren.tv
Een mammoetdrol die nog ruikt. Een schelp die maar drie mensen op de hele wereld mogen aanraken. Het (onontdekte) leven in de diepzee. De Toren is een zesdelige docu-serie over het verhaal achter de natuurschatten uit onze collectie, tezamen met vier online verhalen. De online verhalen kun je ontdekken op detoren.tv.

Buitengewone reizen
Onze onderzoekers werken wereldwijd om de natuurlijke rijkdom op aarde te beschrijven, te begrijpen en te behouden. Ze reizen naar alle uithoeken van de wereld. Onder strikte voorwaarden verzamelen zij de natuur en leggen deze vast, met als doel de verbazingwekkende rijkdom te kunnen begrijpen. Naturalis Scientific Expeditions maakt het mogelijk onderdeel te zijn van deze buitengewone reizen.
