iGEM Leiden x LiveScience: mega mooie microben!

iGEM Leiden logo 2021

Word jij ook wetenschapper voor een dag? Zie je eigen DNA, ontdek wat er allemaal op je handen groeit en zie hoe wij bacteriën groen kunnen laten gloeien! iGEM Leiden organiseert een workshop microbiologie in het Naturalis Biodiversity Centre op 9 september 2021. Praat met jonge wetenschappers over GMO’s, bio-veiligheid en synthetische biologie en voer zelf proeven uit in het mini-lab!

Locatie
LiveScience
Leeftijd
Alle leeftijden
Prijs
Gratis op vertoon van museumticket

Wat is
iGEM?

Synthetische Biologie - het aanpassen van cellen of bacteriën zodat deze bepaalde taken verrichten - heeft de potentie om talloze wereldproblemen op te lossen; van voedingstekorten tot de stikstofcrisis. Helaas kunnen genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s) hun kunstmatige DNA doorgeven aan leven in de natuur, wat het evenwicht van micro-ecosystemen kan verstoren. Vandaar hebben overheden, wetenschappers en bedrijven wereldwijd afgesproken dat GMO’s over het algemeen in laboratoria moeten blijven.

Wij van iGEM Leiden zijn bezig een techniek te ontwikkelen die het mogelijk maakt om GMO’s op een veilige manier in te zetten, zonder dat ze hun gemodificeerde genen aan wilde micro-organismen door kunnen geven. Hiermee zetten we de volgende stap naar het oplossen van dringende wereldproblemen, en bieden wij andere wetenschappers de kans om hun oplossing in de praktijk te brengen.

iGEM staat voor international Genetically Engineered Machine competition. Wij zijn een team Leidse studenten van verschillende natuurwetenschappelijke studies die meedoen aan een competitie voor synthetische biologie. Het is een vriendschappelijke competitie waarbij veel wordt samengewerkt met teams rondom de wereld. Teams presenteren hun eindproject op een groot congres waarbij prijzen worden uitgereikt. Vorig jaar heeft Leiden zelf de hoofdprijs gewonnen! Zal het ons dit jaar weer lukken? Blijf op de hoogte via onze site: https://2021.igem.org/Team:Leiden