Natuur om de hoek Ik zit op natuur

Kinderen met loepjes

Nestkastjes maken, bodemdiertjes onderzoeken, het park opruimen, nadenken over hoe je bijen kunt helpen, een bioloog ontmoeten. Bij Natuur om de hoek kunnen kinderen ‘op natuur zitten.’ Samen met enthousiaste kenners ontdekken ze de natuur in de buurt. Er leeft en beweegt veel meer dan je denkt! Iedere maandag ontdekken de clubleden van Natuur om de hoek in Leiden de natuur in de buurt. Ze verzamelen in ‘Het Gebouw’ en gaan binnen en buiten aan de slag met van alles uit de natuur. Vanaf september kun je je weer inschrijven.

Ontdek de natuur bij jou in de buurt

Waarom bevriest een kikker niet in de winter? Hoe maak je een pissenbeddenrestuarant? En welke dieren sluipen rond tussen de struiken? Onze enthousiaste natuurkenners laten zien hoe jij de natuur kunt ontdekken.

Naar de filmpjes

Pilotproject
in De Kooi

In 2018 is de pilot Natuur om de hoek gestart in de wijk De Kooi in Leiden op basisscholen De Singel, De Viersprong en De Springplank.

Leerlingen uit groep 5 tot en met 8 worden hier geënthousiasmeerd om de natuur in hun buurt te onderzoeken en uitgedaagd om buiten school ook actief met de natuur bezig te zijn. Dit kan op de gratis Natuurclub op maandagmiddag, waar de kinderen onder leiding van experts de natuur in de buurt ontdekken. Daarnaast worden vier keer per jaar activiteiten georganiseerd in de klassen zelf.

Natuur om de hoek op Het Jeugdjournaal

“Als je naar buiten gaat dan begint een nieuw avontuur voor je.” 
- Olaf

Naturalis bijenevenement obs De Single
Naturalis bijen evenement met obs de singel

Stel je locatie
beschikbaar

Ontdek
jouw buurt

Ga zelf op natuuravontuur met onze ontdekbladen. Dit kan vanaf je balkon, in je tuin, op de stoep, in het park. Maar ook gewoon vanuit je huiskamer.

Meisje in de natuur
Rups

Meer over
Natuur om de hoek

Heb je vragen over Natuur om de hoek? Neem dan contact op via natuuromdehoek@naturalis.nl. De algemene voorwaarden lees je online.

Algemene voorwaarden

Partners van
Natuur om de hoek

Natuur om de hoek is een samenwerking van Naar buiten! regio Leiden, Hortus Botanicus Leiden, Centrum Jeugd en Gezingemeente Leiden en Naturalis. Natuur om de hoek is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en Fonds1818.