Naturalis voor studenten Lerarenopleiding Aardrijkskunde

Leerling in de mijn in zaal aarde

‘Ontdek de waarde van de aarde!’. Het programma start met het introductiefilmpje van het schoolprogramma ‘Hoe vind je het?’. Tijdens de interactieve presentatie maken studenten kennis met onze educatieve missie, uitgangspunten en het aanbod van programma’s voor in het museum, online én in de klas. Studenten ervaren zelf hoe de uitgangspunten verwonderend, echt, relevant, onderzoekend, activerend en wetenschapswijs verwerkt zijn in het programma ‘Hoe vind je het?’ voor klas 2 t/m 4. Geïnspireerd kunnen de studenten morgen meteen aan de slag met natuureducatie.

Reserveer direct

Ben je geïnteresseerd in dit zaalprogramma? Reserveer dan gemakkelijk je bezoek online en vul het aanvraagformulier in.

Naar het formulier

Alles wat je moet weten
op een rij

  • Doelgroep: Studenten Lerarenopleiding Aardrijkskunde
  • Duur: 1,5 uur
  • Aantal studenten: 15-108 
  • Ruimtes: ontvangstruimte, zaal De aarde, Dinotijd, De ijstijd, Leven en De vroege mens
  • Vanuit school: 1 begeleider
  • Vanuit Naturalis: 1 begeleider voor de presentatie, eventueel ondersteund met een vrijwilliger, 1 begeleider bij de vraagkast in zaal ‘De aarde’
  • Hoofddoel: Studenten maken op een (inter)actieve manier kennis met de educatieve missie en uitgangspunten en het educatieve aanbod van Naturalis voor middelbare scholen.
  • Kernwoorden: verwonderend, echt, relevant, onderzoekend, activerend, wetenschapswijs, natuur, fossielen, inspiratie, verbinden leeromgevingen

Download hier de docentenhandleiding

Verloop van het programma
in het museum

Het programma bestaat uit twee onderdelen. De hieronder gehanteerde tijdsplanning is een indicatie.

0-30 minuten: ontvangstruimte
Middels een interactieve presentatie maken studenten kennis met de educatieve missie, onze uitgangspunten en het educatieve aanbod van Naturalis.
Het aanbod in het museum wordt doorgenomen en ook de producten om in de klas, thuis of in de natuur te gebruiken. Studenten kunnen morgen in hun klas aan de slag met onderzoekende natuuractiviteiten  van Naturalis.

30-90 minuten: zaal De aarde, Dinotijd, De ijstijd, Leven en De vroege mens en eventueel ook een bezoek aan de andere museumzalen.  
Studenten doen zelf het zaalprogramma ‘’Hoe vind je het?‘’ om te ervaren hoe de educatieve uitgangspunten in onze programma’s zijn verwerkt. Bij de vraagkast in de zaal ‘De aarde’ kunnen ze de uitslag van de persoonlijkheidstest uit het programma ophalen en kunnen ze terecht met al hun vragen over Naturalis en het educatieve aanbod.

Boekingsinfo
bereid je bezoek voor

Informatie over praktische zaken als parkeren, kluisjes en huisregels.

Boekingsinfo

Jongeren in het museum