Alle groepen Zaalprogramma Met de natuur op reis

Met de natuur op reis

Welke dieren zijn reiskampioenen? Kunnen planten reizen? Wat kom je tegen als je terug in de tijd reist? Allemaal vragen over natuur op reis. Door de vrolijke introductie heeft iedereen zin om op expeditie te gaan op zoek naar de antwoorden. In groepjes gaan leerlingen door alle zalen van het museum met een expeditiekaart vol onderzoekende opdrachten en interessante weetjes.

Programma reserveren

Wil je dit programma graag reserveren? Vul dan het aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier

Alles wat je moet weten
op een rij

Met de natuur op reis kort samengevat:

  • Doelgroep: Basisonderwijs groep 1 t/m 8
  • Duur: 90-120 minuten
  • Aantal leerlingen: maximaal 60
  • Ruimtes: zalen LiveScience, Leven, De aarde, Dinotijd, De ijstijd, De dood en De verleiding
  • Vanuit school: t/m groep 4 één begeleider per drie leerlingen vanaf groep 5 één begeleider per vijf leerlingen
  • Hoofddoel: verkennen van de grote verscheidenheid in de natuur
  • Aansluiting kerndoel: leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen

Verloop van het programma
in het museum

0 -15 min: introductie in ontvangstruimte
Een educatief begeleider geeft een verwonderende en oriënterende introductie op het bezoek aan Naturalis met als thema 'met de natuur op reis'. De expeditiekaarten worden uitgereikt. Tot en met groep 4 gaan de leerlingen in groepjes van drie onder leiding van een begeleider vanuit school door het museum. Elk groepje krijgt een expeditiekaart mee. Vanaf groep 5 krijgen de leerlingen in tweetallen een expeditiekaart om zelfstandig het museum te verkennen. Hun begeleiders gaan mee de zalen in om te helpen.

15 - 120 min: bezoek aan zalen
De leerlingen gaan volgens een vaste route door zeven zalen: LiveScience, Leven, De aarde, Dinotijd, De ijstijd, De dood en De verleiding. De expeditiekaart geeft een rode draad met het thema 'reizen'. De leerlingen worden meegenomen in de verscheidenheid in de natuur van nu en de natuur van vroeger. Zo zien ze bijvoorbeeld de olifant, de grote amethyst, T. rex Trix, de mammoet en babydieren. Onderweg komen de leerlingen educatief begeleiders tegen die extra activiteiten bieden en met leerlingen in gesprek gaan.

Boekingsinfo
Bereid je bezoek voor

Informatie over praktische zaken als parkeren, kluisjes en huisregels.

Boekingsinfo

Jongeren in het museum