Vind de meeste bijen in jouw wijk: doe mee met de bijen-challenge in omgeving Leiden

6 mei 2022
Bijen zoeken in de buurt

In de week van 21 t/m 27 mei organiseert de gemeente Zoeterwoude samen met Naturalis Biodiversity Center en EIS Kenniscentrum Insecten de eerste lokale bijen-challenge: is jouw wijk het meest bijenrijk? Doe mee en tel bijen en bijenplanten met behulp van ObsIdentify, een handige natuurherkenningsapp voor op je smartphone.

Meld je aan

Je kunt je aanmelden voor de bijen-challenge via het onderstaande inschrijfformulier.

Aanmelden 

Wedstrijd
tussen Leidse wijken

De bijen-challenge is een wedstrijd tussen wijken in de regio Leiden: in welke wijk in Zoeterwoude, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten of Oegstgeest worden de meeste wilde bijen en bijenplanten geteld? Ga de uitdaging aan en tel mee! Uiteraard maken we de winnaar via allerlei kanalen bekend. Door mee te doen leer je niet alleen meer over bijen, je telgegevens dragen ook bij aan de bescherming van bijen. 

Zo
doe je mee

Om mee te doen met de bijen-challenge moet je de ObsIdentfy-app downloaden op je telefoon. Dit kan via de app-store van je telefoon, beschikbaar voor Apple en Google Play. In de app vind je meer informatie over de bijen-challenge en hoe je mee kunt doen. Verder moet je, om de app te kunnen gebruiken voor de challenge, eerst een account aanmaken op waarneming.nl en inloggen. Tijdens de bijen-challenge ga je naast bijen ook op zoek naar geschikte bijen-planten. De lijst met bijen-planten waarnaar je op zoek gaat tijdens de challenge vind je hier.
 
Je kunt je aanmelden voor de bijen-challenge via dit inschrijfformulier

Meer
informatie

Neem voor vragen en of opmerkingen contact op met projectmedewerker Saskia Klumpers via saskia.klumpers@naturalis.nl.