Yvette van Boven spreekt en signeert haar boek

Het En tibi in de keuken van Yvette van Boven. Foto: Raymond Rutting

Op zondag 23 april geven kookboekenschrijfster Yvette van Boven en onze collectiebeheerder Roxali Bijmoer samen een lezing. Over de inspiratie die Yvette haalde uit een van de oudst bewaarde herbaria ter wereld, het En tibi (1558). De lezing wordt twee keer gegeven, om 11 uur en om 13 uur.

 

Locatie
LiveScience
Leeftijd
Vanaf 8 jaar
Prijs
Gratis

Yvette van Boven
spreekt en signeert haar boek

Voor het 200-jarig bestaan van Naturalis portretteerden we Yvette met het eeuwenoude herbarium uit onze collectie, in haar eigen keuken. Diezelfde dag al begon ze al met het drogen van eetbare planten. Het resultaat werd haar nieuwste succesvolle boek Van Boven in het wild.

Met Roxali gaat ze in gesprek over het drogen en bewaren van planten, hoe dat nu gebeurt; en hoe dat in 1558 gebeurde. Over de collectie van Naturalis en waarom al die bewaarde planten zo belangrijk zijn voor onderzoek, over eetbare planten en wat je daar in de keuken mee kunt doen. Dat belooft een mooi gesprek!

Na afloop van beide lezingen signeert ze haar boek Van Boven in het wild.

Stapels boeken Van Boven in het wild