Spotlight op onze experts

Auke-Florian in LiveScience

Tijdens de Spotlights van Naturalis delen onze experts de nieuwste kennis, ze nemen echte collectiestukken mee en praten vol passie over hun werk in het museum.

Locatie
LiveScience
Leeftijd
Vanaf 8 jaar
Prijs
Gratis

Kijk mee
naar de spotlights

DatumSpotlight
Zaterdag 27-07Anthonie van Peursen is gek op weekdieren, en in het bijzonder op korfmossels. Hij doet er onderzoek naar en vertelt erover in zijn Spotlight. 
Zondag 28-07Wat leeft er in de stad? We kennen allemaal de duiven, de lindeboom en de mieren. Maar er leeft nog veel meer! Panji Mawarda doet onderzoek naar verborgen biodiversiteit in de stad, zoals bacteriën, schimmels en algen. Hoe werken die organismen samen en wat is hun impact op de stad? Panji vertelt je er alles over. (Spotlight in het Engels)
Zaterdag 03-08Welke dieren en planten leefden er in de ijstijd, en hoe zag het landschap eruit? Isaak Eijkelboom weet er alles van en vertelt erover in zijn Spotlight. 
Mocht jij nou een bot hebben dat misschien wel uit de ijstijd komt, neem het dan mee! Isaak kan je vertellen wat het is.
Zondag 04-08Hoe krijg je een compleet dinoskelet als je niet alle botten hebt? Colijn Dijkers ontwerpt 3D model die worden gebruikt in de dinoskeletten van Naturalis en weet precies hoe je een bot moet printen.
Zondag 11-08Pronkend in het midden van zaal Leven staat de olifant Kito. Dit prachtige exemplaar van een Afrikaanse olifant is opgezet door Bas Perdijk. In het kader van Wereld Olifantendag komt hij vertellen hoe je zo’n olifantenklus klaart
Zaterdag 17-08Vincent Merckx houdt van bijzondere planten en doet er onderzoek naar. Door het DNA van planten te bestuderen, kan hij achterhalen hoe ze zijn geëvolueerd.
Zaterdag 24-08Wat is het verschil tussen een eikenboom en een madeliefje? Heel veel natuurlijk, maar onder andere dat een eik een stam van hout heeft, en een madeliefje niet. Frederic Lens weet alles over de evolutie van verhouting en hoe het komt dat sommige planten wel een stam hebben en anderen niet.
Zondag 25-08Honing: we kennen het allemaal, maar wat is het nu precies? Hoe wordt het gemaakt en wat zit er allemaal in? In deze zoete Spotlight vertelt Barbara Gravendeel alles over dit kleverige goedje en mag je zelfs meedoen aan een proeverij!