Spotlight op onze experts

Auke-Florian in LiveScience

Tijdens de Spotlights van Naturalis delen onze experts de nieuwste kennis, ze nemen echte collectiestukken mee en praten vol passie over hun werk in het museum.

Locatie
LiveScience
Leeftijd
Vanaf 8 jaar
Prijs
Gratis

Kijk mee
naar de spotlights

DatumSpotlight
Zaterdag 01-06Met zijn onderzoek heeft Martin Rücklin aangetoond dat de eerste tanden zijn ontstaan bij placodermen. Placodermen zijn een uitgestorven groep van primitieve vissen. Benieuwd wat we van deze uitgestorven vissen kunnen leren, sluit dan aan bij Martin's spotlight.
Zondag 02-06Op het strand kun je niet alleen mooie schelpen vinden, maar ook eieren van zeedieren, oeroude botten en mooie stenen. Alice van Duijn van de vragenservice van Naturalis weet er alles van en vertelt je graag meer over deze bijzondere strandvondsten.
Zaterdag 08-06Vandaag is het wereldoceandag. In Naturalis vieren wij deze dag met een programma voor jong en oud in het museum. In Livescience geeft Lisa Becking om 11:00 en 13:00 uur spotlights over koraalriffen. Om 14:00 uur vertelt Erik van Sebille over oceaanstromingen en om 15:00 uur leer je tijdens de spotlight van Sabine Gollner meer over het leven in de diepzee.
Zondag 09-06De collectie van Naturalis is in meer dan 200 jaar tijd uitgegroeid tot een verzameling van ruim 43 miljoen objecten uit de natuur. Om de allemaal te bewaren en behouden voor de toekomst kost veel werk. Max Caspers is afdelingshoofd collectie management en vertelt tijdens zijn spotlight meer over het CollACTION project, dat is gestart om een inhaalslag te maken in onderhoud van verschillende deelcollecties.
Zaterdag 15-06In de Naturalis collectie hebben we een heleboel geweien en hoorns. Maar hoe herken je nou het verschil tussen die twee soorten uitsteeksels? David Douw vertelt je op welke kenmerken je hiervoor kunt letten tijdens zijn spotlight en laat voorbeelden zien uit onze collectie.
Zondag 16-06Zou de Triceratops veren hebben gehad? In de afgelopen 20 jaar hebben wetenschappers veel geleerd over gevederde dinosauriërs: wat voor soort veren dinosauriërs hadden, waarvoor ze werden gebruikt, en hoe sommige dinosauriërs geëvolueerd zijn tot moderne vogels. Becky vertelt je er alles over.
Zaterdag 22-06Lithium is een mineraal dat voorkomt in de natuur en veel gebruikt wordt in batterijen. Leo Kriegsman is onderzoeker geologie bij Naturalis en vertelt tijdens zijn spotlight waarom lithium zo belangrijk is voor de groene transitie.