Spotlight op onze experts

Auke-Florian in LiveScience

Tijdens de Spotlights van Naturalis delen onze experts de nieuwste kennis, ze nemen echte collectiestukken mee en praten vol passie over hun werk in het museum.

Locatie
LiveScience
Leeftijd
Vanaf 8 jaar
Prijs
Gratis

Kijk mee
naar de spotlights

DatumSpotlight
Zaterdag 02-03Ben Wielstra doet onderzoek aan het DNA van gekuifde en gemarmerde salamanders. Een deel van de eitjes die deze salamanders leggen komt niet uit. Tijdens zijn spotlight vertelt Ben Wielstra meer over dit wonderlijke proces.
Zondag 03-03Wist je dat orchidieeën al miljoenen jaren voorkomen op aarde? Onderzoeker Barbara Gravendeel doet onderzoek naar deze prachtige plantensoort en bestudeert orchidieeën, die bewaard zijn in barnsteen. 
Zaterdag 09-03Korfmossels zijn mossels die niet in de zee, maar in rivieren voorkomen. Anthonie van Peursen vertelt in zijn spotlight meer over de verspreiding van deze soort mosselen in Nederland.
Zondag 10-03Hoe maak je een dino tentoonstelling? Lizzy Bakker is hoofd presentatie bij Naturalis en geeft een inkijkje van wat er bij het ontwerpen van een dino tentoonstelling allemaal komt kijken.
Zaterdag 16-03Vandaag is het digital clean-up day. David Heijkamp is voorzitter van het Green Team van Naturalis en vertelt in zijn spotlight waarom digitale rommel opruimen belangrijk is.
Zondag 17-03Floris Heemskerk maakt prachtige foto's in de natuur en is kleurenblind. Net als 1,5 miljoen andere mensen in Nederland ziet hij de wereld net iets anders. Tijdens zijn spotlight vertelt hij hoe hiermee omgaat met natuurfotografie.
Zaterdag 23-03Vandaag is de derde editie van de nationale schelpenteldag. Bart Braun vertelt waarom het belangrijk is om de verscheidenheid aan schelpen op onze stranden in kaart te brengen.
Zondag 24-03Roy Kleukers is hoofd van EIS kenniscentrum voor insecten. In zijn spotlight vertelt hij meer over het insectenonderzoek waaraan hij nu werkt en waarom meer kennis over deze grote groep dieren belangrijk is.
Zaterdag 30-03Lithium is een metaal dat vaak gebruikt wordt in batterijen. In de groene transitie waar we nu in zitten, speelt het een belangrijke rol. Leo Kriegsman vertelt meer over de geologie van lithium en waar het in Europa te vinden is.
Zondag 31-03Omdat planten niet weg kunnen lopen, hebben ze zich moeten aanpassen om veranderingen in hun leefwereld te overleven. Sommige planten verhouten en ontwikkelen zich tot bomen. Frederic Lens vertelt tijdens zijn spotlight waarom planten dit doen.