Boeklancering Boer Boris en de dino

Boer Boris

Op woensdag 12 juni om 15.30 uur wordt het 19e boek van Boer Boris gelanceerd: Boer Boris en de dino. We zijn verheugd dat schrijver Ted van Lieshout en tekenaar Philip Hofman een dinoverhaal voor de allerjongsten hebben gemaakt en enorm trots dat zij dit nieuwe prentenboek in Naturalis presenteren. Triceratops-expert Jimmy de Rooij neemt het eerste exemplaar in ontvangst en natuurlijk mag je hem alles vragen over dino's! Na afloop kun je een exemplaar kopen en laten tekenen door Ted en Philip. 

Locatie
LiveScience
Leeftijd
Alle leeftijden
Prijs
Gratis

Boer Boris
en de dino

Naturalis staat dit jaar in het teken van Triceratops. 'Boer Boris en de dino' is hét prentenboek dat daar naadloos bij aansluit. 

Dit negentiende deel in de serie van de geprezen prentenboekmakers Ted van Lieshout en Philip Hopman komt Boer Boris weer in actie. Als hij zijn land omploegt voor suikerbieten, loopt zijn ploeg vast. Wat kan er aan de hand zijn? Tot hun verbazing vinden Boer Boris, Berend en Sam een reusachtig bot in de ploegenschaar! Maar van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Samen gaan ze op onderzoek uit en beginnen ze te graven. Al snel ontdekken ze honderd botten, compleet met een schedel. Het blijkt een heuse Triceratops te zijn! Boer Boris besluit snel Naturalis te bellen.

Meer Boer Boris

Boer Boris

Triceratops
de kudde van Naturalis

De kudde triceratopsen van Naturalis staat dit jaar heel wat te wachten. In de zomer van 2024 zijn ze los van elkaar te zien in Maastricht, Tilburg, Delft, Haarlem en Leeuwarden. Daarna, vanaf 17 oktober 2024, presenteren we de kudde voor het eerst samen in ons museum. 

Unieke vondst

Triceratops horridus, de iconische plantenetende dinosaurus, is niet te missen! Met drie enorme hoorns, een opvallend nekschild, een gewicht van 5.500 kilogram en een lengte van bijna 10 meter domineerden ze zo'n 67 miljoen jaar geleden de moerassen van Noord-Amerika. Naturalis heeft er maar liefst vijf bij elkaar gevonden in Wyoming (Verenigde Staten).

Meer over de kudde

Kudde triceratopsen door Bart Bus
External video URL