Spring naar inhoud Spring naar navigatie

BankGiro Loterij

BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland

De BankGiro Loterij is de oudste goededoelenloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen molens, musea en monumenten in Nederland.

De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2014 ruim 62,5 miljoen euro bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Met de bijdrage uit dit jaar en voorgaande jaren zorgen de deelnemers van de cultuurloterij ervoor dat molens, musea en monumenten bewaard blijven. Zo maakt de BankGiro Loterij de renovaties van Het Rijksmuseum en het Scheepvaartmuseum mede mogelijk. Ook kon de Hermitage Amsterdam dankzij een grote bijdrage van de loterij gerealiseerd worden. De loterij draagt daarnaast financieel bij aan regionale musea als Fries Museum, Drents Museum en het Noordbrabants Museum. Deelnemers van de BankGiro Loterij steunen ook publieksfavorieten als Naturalis, Beeld en Geluid, het Spoorwegmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum en Paleis Het Loo.

De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. De directie van de drie loterijen wordt gevoerd vanuit Novamedia. Novamedia/Postcode Loterijen is de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Speel mee met de BankGiro Loterij en steun Naturalis.
Voor meer informatie zie www.bankgiroloterij.nl.

Bedankt BankGiroLoterij