Spring naar inhoud Spring naar navigatie

BankGiro Loterij

BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland

De BankGiro Loterij is de oudste goededoelenloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen molens, musea en monumenten in Nederland.

De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2014 ruim 62.5 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en Naturalis. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen.

Naast de bijdrage die Naturalis elk jaar als vaste beneficient krijgt, werden wij dit jaar bijzonder blij gemaakt met een extra bijdrage. Tijdens het Goed Geld Gala in februari ontvingen we het fanrtastische bedrag van 1,2 miljoen euro uit de extra trekking van de BankGiro Loterij. Met dit bedrag kan Naturalis het traject van de introductie van T.rex tot en met het einde van de tijdelijke T.rex-tentoonstelling financieren. De totale duur van het traject is 2,5 jaar. Het gaat om het onderzoek aan T.rex, haar reis vanuit de Verenigde Staten en de intocht in Nederland, de conservering en reconstructie van fossiele beenderen om haar tentoon te stellen, extra activiteiten in de zaal LiveScience en uiteraard vanaf september 2016 de grote T.rex-tentoonstelling zelf in het Pesthuis van Naturalis.
 
Speel mee met de BankGiro Loterij en steun Naturalis.
Voor meer informatie zie www.bankgiroloterij.nl.
 

Bedankt BankGiroLoterij