Spring naar inhoud Spring naar navigatie

BankGiro Loterij

BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland

De BankGiro Loterij is de oudste goededoelenloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen molens, musea en monumenten in Nederland.

De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2014 ruim 62.5 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en Naturalis. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen.

Eerder ontving Naturalis elk jaar een vaste beneficient en werden wij in 2015 bijzonder blij gemaakt met een extra bijdrage. Tijdens het Goed Geld Gala in februari ontvingen we het fanrtastische bedrag van 1,2 miljoen euro uit de extra trekking van de BankGiro Loterij. Met dit bedrag kan Naturalis het traject van de introductie van T.rex tot en met het einde van de tijdelijke T.rex-tentoonstelling financieren.
 
Naturalis en de BGL blijven ook de komende vijf jaar partners (2016 t/m 2020). Tijdens het Goed Geld Gala ontving Naturalis de jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro en maar liefst 151.375 euro extra van deelnemers die geoormerkt voor Naturalis meespelen.
 
Speel mee met de BankGiro Loterij en steun Naturalis.
Voor meer informatie zie www.bankgiroloterij.nl.
 

Bedankt BankGiroLoterij